• Bankafschriften inleveren

  Vraagt u een uitkering of bijzondere bijstand aan? Dan moet u uw bankafschriften aan ons laten zien. Heeft u al een uitkering? Dan moet u uw bankafschriften laten zien als wij een heronderzoek doen. Binnenkort hebben we de digitale brievenbus bankafschriften.

  Iemand scant met de telefoon een QR-code
 • Energietoeslag 2023 Vraag de 1.300 euro aan vóór 1 september!

  Heeft u al de energietoeslag van 2023 ontvangen of aangevraagd? Nee? Vraag hem dan bij ons aan. Dat kan tot en met 31 augustus.

 • Een vaste baan bij Paracord.eu

  In 2021 gingen 2 mensen vanuit de bijstand werken bij Paracord. Ze werken er nu 2,5 jaar en hebben het naar hun zin. Ze vertellen erover en ook over hun tijd in de bijstand. Hun advies? Ga zo snel mogelijk aan het werk!

  Het Magazijn van Paracord
 • Stuur info via Mijn Inkomen of formulier

  We krijgen vaak persoonlijke informatie of documenten van u per e-mail. Maar e-mail is geen veilige manier om gevoelige informatie te sturen. Alles wat u via e-mail verstuurt, kan door criminelen ‘gestolen’ en gelezen worden.

  Schermafbeelding Mijn Inkomen
 • Statushouders gaan ondernemen in NL

  Op 29 februari haalden 9 statushouders een certificaat voor ondernemen in Nederland. Daarvoor volgden ze sinds oktober lessen bij de Ondernemersschool. Ze willen in Nederland starten als ondernemer. Vaak waren ze dat ook in hun vaderland. Hier gaan ze opnieuw beginnen.

  Groepsfoto van de statushouders en mensen van IJsselgemeenten
 • Yatzury is assistent accountant

  Sinds 3 maanden werkt Yatzury Virginia bij Daamen & van Sluis accountants belastingadviseurs. Dit is een accountantsorganisatie met ongeveer 50 medewerkers in Capelle aan den IJssel. Ze doet daar de administratie voor een aantal klanten van dit kantoor.

  Yatzury en Gert op kantoor
 • UWV op het Werkplein

  Sinds kort is het UWV 2x per week op het Werkplein. Met deze samenwerking willen we de dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden in Capelle, Krimpen en Zuidplas verbreden en beter bereikbaar maken.

 • Schuldhulp voor jongeren van de Toeslagenaffaire

  Er is speciale schuldhulp voor gedupeerde jongeren van de Toeslagenaffaire. Het aanbod is voor jongeren van 18 jaar en ouder met schulden die moeilijk zijn op te lossen.

  Jongeren
 • Gratis openbaar vervoer voor inwoners Krimpen

  Sinds 1 maart 2024 kunnen inwoners van Krimpen met een laag inkomen gratis reizen met het openbaar vervoer van de RET.

  Bushalte voor Bus naar Krimpen aan den IJssel
 • Lessen Nederlands spreken

  In maart zijn we gestart met lessen om beter Nederlands te leren praten. Wilt u beter Nederlands leren praten? Kom dan ook! Door meer oefenen leert u het Nederlands beter spreken en begrijpen.

  Twee mensen praten met elkaar
 • Gokken

  Met (online) gokken proberen mensen geld te verdienen. In de Participatiewet telt dat mee als geld verdienen. Dus: gokt u? Dan moet u dat bij ons melden. De inkomsten uit gokken halen we van uw uitkering af.

  Iemand zet fishes in in een oasino
 • Rotterdampas voor € 5

  Met een Rotterdampas kunt u gratis of met korting veel leuke dingen doen in Rotterdam en omgeving. Bijvoorbeeld zwemmen, naar de film of museum, diergaarde Blijdorp of Plaswijckpark.

  Rotterdampas