• Het Iedereen doet mee fonds

Het Voorzieningenfonds voor mensen uit Krimpen heeft een nieuwe naam: het 'Iedereen doet mee fonds'. Met het geld uit het ‘Iedereen doet mee fonds’ kunt u sport, muziekles of een andere hobby betalen. Ook de Rotterdampas wordt vergoed.

Damesvoetbal
  • Energie besparen in de winter (deel 2)

De dagen worden kouder en het wordt eerder donker. Tijd om weer goed te letten op de energiekosten. In de winter gebruiken we de meeste energie. De lampen en de verwarming gaan aan. Maar energie besparen in huis kan ook in het koudste seizoen.

Energielabel
  • Bankafschriften inleveren

Vraagt u een uitkering of bijzondere bijstand aan? Dan moet u uw bankafschriften aan ons laten zien. Heeft u al een uitkering? Dan moet u uw bankafschriften laten zien als wij een heronderzoek doen. Binnenkort hebben we de digitale brievenbus bankafschriften.

Iemand scant met de telefoon een QR-code
  • Vraag de energietoeslag 2023 nu aan!

Iedereen kan de energietoeslag 2023 nu aanvragen. De energietoeslag is € 1.300. Ongeveer 5.250 mensen uit Capelle, Krimpen en Zuidplas kregen de energietoeslag voor 2023 al automatisch.

Gasmeter
  • Niet tevreden? Vertel het ons!

Wij vinden een goed contact met u belangrijk. We willen u altijd op tijd informeren. Bijvoorbeeld over een aanvraag of een verandering in uw uitkering. Heeft u een vraag? Dan willen we een duidelijk antwoord geven.

• Jobcoach Silvia Pothof

Sylvia Pothof werkt nu ruim anderhalf jaar als jobcoach op het Werkplein. Dat was een nieuwe functie bij IJsselgemeenten. Ze helpt de werkzoekenden met veel verschillende dingen. “Ik help graag andere mensen.”

• 1.000 euro premie voor werken

Gaat u aan het werk? Verdient u meer dan uw uitkering? En heeft u daarom geen uitkering meer nodig? Dan heeft u misschien recht op een uitstroompremie. Op 1 juli zijn de bedragen verhoogd.

tekening: op de bankrekening is 1000 euro uitstroompremie bijgeschrevenn
  • Energie besparen in de winter

Gasmeter
  • Ernst werkt als privacy officer

Sinds april heeft Ernst (61) maar liefst 2 banen. Hij werkt als privacy officer bij de gevangenis in Krimpen en bij de gemeente Culemborg. Hij vertelt samen met casemanager Wanda hoe dat is gekomen.

Ernst en Wanda staan voor de ingang van het Werkplein IJsselgemeenten
  • We kregen van u het cijfer 7,8!

We vinden een goede dienstverlening erg belangrijk. Daarom vragen we elke 2 jaar hoe tevreden u met ons bent. Dit jaar vulden 259 mensen met een uitkering en 68 mensen met schuldhulp de vragenlijst in. 15 mensen zijn daarna ook geïnterviewd.

Frans van der Meij staat bij de balie van Sociale Zaken. Op de achtergrond wordt iemand daar geholpen door een medewerker.
  • Wist u dat … oktober 2023

Korte berichtjes over dingen die handig zijn om te weten als klant van Sociale Zaken.

Wist u dat?
  • Statushouders geslaagd voor opleiding

Zes statushouders zijn geslaagd voor een schoonmaak opleiding. Vier van hen kregen deze week van Capelse wethouder Harriët Westerdijk hun certificaat. Hiermee kunnen ze aan het werk in de schoonmaakbranche. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal van Capelle.

Wethouder harriet Westerdijk met de geslaagde statushouders en medewerkers van Werkplein IJsselgemeenten, Asito en Zadkine.