Vraag de energietoeslag 2023 nu aan!

Iedereen kan de energietoeslag 2023 nu aanvragen. De energietoeslag is € 1.300. Ongeveer 5.250 mensen uit Capelle, Krimpen en Zuidplas kregen de energietoeslag voor 2023 al automatisch. 

Krijgt u een uitkering van ons? Dan kreeg u de energietoeslag al in oktober. Kreeg u de energietoeslag van 2022? Dan hebben we nagekeken of u weer aan de voorwaarden voldoet. Zo ja, dan heeft u ook de energietoeslag al op uw bankrekening gekregen.

Zelf aanvragen

Kreeg u de energietoeslag 2023 nog niet automatisch? Dan kunt u het nu aanvragen. Dit kan tot en met 31 augustus 2024. Er zijn wel voorwaarden. Zo moet u de huurder of eigenaar van een woning zijn, een energiecontract en een laag inkomen hebben. Op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag staat meer informatie en het aanvraagformulier.

Wacht niet met aanvragen

Heeft u recht op de energietoeslag? Wacht dan niet tot u een hoge afrekening voor energie heeft. Vraag de energietoeslag nu aan en gebruik het geld voor de energierekening. Zorg dat u niet in de kou komt te zitten. 

Hulp bij formulier invullen

Veel mensen vinden het moeilijk om zelf het formulier voor de aanvraag in te vullen. In iedere gemeente is er invulhulp. De medewerkers helpen u graag!