Het is soms niet makkelijk om de weg te vinden in de regels voor uw uitkering of om vergoedingen aan te vragen. Misschien hebt u nog vragen of hebt u een computer nodig. Of zoekt u iemand die u helpt met invullen. Hieronder een aantal mogelijkheden.

Informatielijn

Voor meer informatie over de regels of aanvragen van een (bijstands)uitkering of andere regelingen kunt u contact opnemen met de informatielijn van Sociale Zaken. Dit kan via e-mail: socialezaken@ijsselgemeenten.nl of telefoon: 010 - 284 84 57 (op werkdagen van 8.00 tot 14.00 uur). Of u kunt langskomen bij de balie van Sociale Zaken.

Computer gebruiken

Het invullen van digitale formulieren of informatie zoeken gaat soms makkelijker op een computer dan op een smartphone of tablet. Op verschillende plaatsen kunt u openbare computers gebruiken. 

Op het Werkplein IJsselgemeenten kunt u gebruik maken van onze computerzuilen. U bent hiervoor van harte welkom van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Let wel: hierbij moet u staan en heeft u geen ruimte om papieren enzovoort neer te leggen. Wel zijn deze zuilen geschikt om even iets op te zoeken. Minder geschikt dus om langere tijd aan te werken, vacatures te zoeken of formulieren in te vullen.

Ook in uw lokale bibliotheek kunt u gebruik maken van een computer wanneer u die zelf niet heeft. Kijk voor adressen en openingstijden op de website van uw Bibliotheek: Bibliotheek aan den IJssel(externe link) (voor Capelle en Krimpen) en Bibliotheek  de Groene Venen(externe link) (voor Zuidplas).

Formulierenhulp

Het is soms moeilijk om de formulieren in te vullen voor het aanvragen van een uitkering of een vergoeding. In iedere gemeente is hiervoor een organisatie die kan helpen.

Een vertegenwoordiger machtigen

U kunt iemand machtigen om namens u op te treden richting de afdeling Sociale Zaken IJsselgemeenten. Deze persoon of organisatie kan dan namens u:

  • aanvragen indienen voor onze regelingen
  • op verzoek documenten daarvoor inleveren bij ons
  • vragen van ons beantwoorden
  • (persoonlijke) informatie over u met ons delen

Wij mogen dan ook uw (persoonlijke) informatie - als dat nodig is - met de gemachtigde persoon of organisatie delen.

Voor een machtiging kunt u het Machtigingsformulier (pdf, 590 KB) gebruiken.