Hulp en ondersteuning

Het is soms niet makkelijk om de weg te vinden in de regels voor uw uitkering of om vergoedingen aan te vragen. Misschien hebt u nog vragen of hebt u een computer nodig. Of zoekt u iemand die u helpt met invullen. Hieronder een aantal mogelijkheden voor invulhulp:

Formulierenhulp

Het is soms moeilijk om de formulieren in te vullen voor het aanvragen van een uitkering of een vergoeding. In iedere gemeente is hiervoor een organisatie die kan helpen.

Computer gebruiken

Het invullen van digitale formulieren of informatie zoeken gaat soms makkelijker op een computer dan op een smartphone of tablet. Op verschillende plaatsen kunt u openbare computers gebruiken. 

In uw lokale bibliotheek kunt u een computer gebruiken. Kijk voor adressen en openingstijden op de website van uw Bibliotheek: Bibliotheek aan den IJssel (voor Capelle en Krimpen) en Bibliotheek  de Groene Venen (voor Zuidplas).

Op het Werkplein IJsselgemeenten kunt u gebruik maken van onze computerzuilen. U bent hiervoor van harte welkom van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Let op: hierbij moet u staan en heeft u geen ruimte om papieren neer te leggen.

Iemand machtigen

U kunt iemand anders uw zaken met Sociale Zaken laten regelen. U moet deze persoon dan wel machtigen. Deze persoon of organisatie kan dan namens u:

  • aanvragen indienen voor onze regelingen
  • op verzoek documenten daarvoor inleveren bij ons
  • vragen van ons beantwoorden
  • (persoonlijke) informatie over u met ons delen

Wij mogen dan ook uw (persoonlijke) informatie - als dat nodig is - met de gemachtigde persoon of organisatie delen.

Voor een machtiging kunt u het Machtigingsformulier (pdf, 590 KB) gebruiken.