Training: ondernemen als statushouder

Sinds 5 oktober volgen 16 statushouders lessen bij de Ondernemersschool. Ze willen in Nederland starten als ondernemer. Vaak waren ze dat ook in hun vaderland. Hier moeten ze opnieuw beginnen. Dat gaat niet vanzelf. Daarom krijgen ze les in ondernemen in Nederland. 

De wetten en regels zijn anders in Nederland. Je moet een plan maken voor je onderneming. En een plek vinden voor je bedrijf. Vaak heb je een lening nodig om te kunnen starten. Dit leer je tijdens de training met een vaste trainer en coach.

Vrouw volgt training voor statushouders
Een vrouw volgt de training voor statushouders (Foto: Qredits)

Training

De training duurt 3 maanden. Voor de training werken we samen met Qredits, Vluchtelingenwerk, de Kamer van Koophandel en Council of Europe Development Bank.

Nieuwe start

Na de training kan de coach nog 3 maanden helpen. Ook kan de casemanager nog helpen om de plannen verder uit te werken. Voor een lening kan de casemanager verwijzen naar  het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ), Qredits Microfinanciering of andere banken. 

Bespreek met uw casemanager

Is de training bij de Ondernemersschool ook iets voor u? Bespreek het met uw casemanager Werk. Uw casemanager zal nagaan of er een nieuwe training start.