Statushouders geslaagd voor opleiding

Zes statushouders zijn geslaagd voor een schoonmaak opleiding. Vier van hen kregen deze week van Capelse wethouder Harriët Westerdijk hun certificaat. Hiermee kunnen ze aan het werk in de schoonmaakbranche. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal van Capelle.

Wethouder harriet Westerdijk met de geslaagde statushouders en medewerkers van Werkplein IJsselgemeenten, Asito en Zadkine.
Wethouder Harriët Westerdijk tussen de geslaagden en medewerkers van Werkplein IJsselgemeenten, Asito en Zadkine. (Foto: Jan Kok)

Harriët Westerdijk sprak de geslaagden toe: “We willen zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen. Want werk geeft zoveel meer dan alleen inkomen. Het geeft structuur aan je dag, sociale contacten en financiële onafhankelijkheid. Het Werkplein helpt iedereen met een uitkering: jong, oud, man, vrouw, dat maakt niet uit. We doen dat zoveel mogelijk met maatwerk. Daar is deze opleiding een voorbeeld van. Voor statushouders is de taal vaak nog moeilijk. Daarom kregen jullie tijdens de opleiding extra lessen Nederlandse taal. Ook konden jullie de examens mondeling doen, omdat schrijven moeilijker is.”

Stage en certificaat

Voor de opleiding werkte het Werkplein samen met UL team (vakopleiding), ROC-Zadkine (stage-beoordeling) en NL Training (taallessen). De stage voor de opleiding deden de deelnemers in schoonmaakprojecten van Asito op verschillende plaatsen in Capelle. Met het RAS-certificaat kan een aantal deelnemers nu direct aan de slag bij Asito. Anderen kunnen met deze opleiding werk vinden in de thuiszorg, als kamermeisje of als facilitair medewerker.