Er is speciale schuldhulp voor gedupeerde jongeren van de Toeslagenaffaire. Het aanbod is voor jongeren van 18 jaar en ouder met schulden die moeilijk zijn op te lossen. 

Dat is het geval als je niet binnen 3 jaar je schulden kan betalen. DUO-schulden vallen hier niet onder.

Jongeren
Jongeren (Foto: Canva)

Een hulpverlener in jouw gemeente bespreekt met je wat nodig is om een nieuwe start te maken. De hulpverlener zet dit in een Plan van Aanpak. Daarin staan dan de schuldhulp en wat je nog meer nodig hebt voor de toekomst. Denk aan hulp bij het vinden van werk of een opleiding. 

Overzicht maken

Heb je schulden die je moeilijk kunt oplossen? Dan helpt de welzijnsorganisatie in jouw gemeente je. Samen maak je een overzicht van je inkomsten, uitgaven en schulden. De € 10.000 van de kindregeling telt hierin niet mee.  

Betalen

Heb jij moeilijk op te lossen schulden? Dan helpt schuldhulp van IJsselgemeenten je daarna verder. Onze Schuldhulpverlener maakt een voorstel voor het terugbetalen aan de schuldeisers. 

Gaan de schuldeisers akkoord? Dan regelt schulphulp dat je schulden worden betaald. Je hoeft dus zelf niets te betalen. De € 10.000 die je kreeg uit de kindregeling hou je zelf. 

Meer informatie

Meer informatie staat op www.vng.nl/nieuws/aanvullend-schuldhulpverleningsaanbod-voor-jongeren(externe link).

Iets voor jou?

Wil je hier gebruik van maken? Of heb je nog vragen? Neem contact op met de hulpverlening in jouw gemeente.

Capellemeldpuntkinderopvangtoeslag@capelleaandenijssel.nl
Krimpenwww.krimpenwijzer.nl(externe link)
Zuidplas: Toeslagenaffaire@stichtingZO.nl