In 2021 gingen 2 mensen vanuit de bijstand werken bij Paracord. Ze werken er nu 2,5 jaar en hebben het naar hun zin. Ze vertellen erover en ook over hun tijd in de bijstand. Hun advies? Ga zo snel mogelijk aan het werk!

Allebei willen ze niet met hun naam in dit artikel. Daarom noemen we ze D. en R. 

Het Magazijn van Paracord
Het magazijn van Paracord (Foto: Paracord)

Paracord is een (online)winkel in touw. Het is een groothandel, maar ze verkopen ook voor hobby’s en kleine projecten. 

Flexibel, afwisselend en fijne collega’s

D.: “Het werk is hier flexibel. Het werk is 7 dagen per week in 3 ‘ploegen’: ochtend, middag en avond. Als er iets is, bijvoorbeeld een ziek kind thuis, kun je het makkelijk op een andere dag of tijd inhalen. En je kan in overleg je werktijden zo kiezen dat het goed in je privéleven past.”

R.: “Je begint hier als ‘orderpicker’ met het verzamelen van bestellingen om te versturen. Daar leer je dan steeds nieuwe dingen bij. Werk in de showroom, controles doen en elkaar helpen. Het is hier echt teamwork. We doen ook leuke dingen samen. Elke week een lunch met z’n allen, 1x per maand een 0.0% borrel. Maar ook bowlen of een BBQ doen we met het bedrijf.” 

D.: “Je hebt echt steun aan je collega’s en je leidinggevende. Je hebt vaak een gesprek over hoe het gaat. Op het werk en thuis. En waar je hulp kan gebruiken krijg je dat.” 

Ga werken

D. en R. adviseren iedereen met een uitkering om zo snel mogelijk te gaan werken: “Het is zo fijn om niet afhankelijk te zijn. Je hoeft niet meer je bankrekening te laten zien of vertellen wat je vakantie kost. Het geeft je zelfstandigheid en zelfrespect, fijne collega’s. Het is een goed gevoel als iemand dankbaar is voor je hulp en inzet. Tot slot ook erg belangrijk: je krijgt meer geld en pensioen.”