Gaat u aan het werk? Verdient u meer dan uw uitkering? En heeft u daarom geen uitkering meer nodig? Dan heeft u misschien recht op een uitstroompremie. Op 1 juli zijn de bedragen verhoogd. 

Als u op of na 1 juli bent gaan werken krijgt u € 500 of € 1000 uitstroompremie.

Strip. Afbeelding 1: vrouw leest vacature en belt op. Afbeelding 2: een man biedt een arbeidscontractract aan. Afbeelding 3: Op de bankrekening is 1000 euro uitstroompremie gestort.

De voorwaarden zijn:

  • u heeft geen uitkering meer nodig;
  • u kreeg vóór de nieuwe baan minimaal 1 jaar zonder pauze een uitkering van ons;
  • u hield zich in het laatste jaar aan de regels van de arbeidsplicht;
  • u krijgt een contract voor minimaal 1 jaar (bij een contract voor 6 tot 12 maanden kunt u € 500 krijgen);
  • u heeft de inkomsten binnen 1 maand aan ons doorgegeven.

U werkt al parttime met een uitkering

Heeft u nu een parttime baan met een uitkering? En vindt u een baan waarmee u meer verdient? Of gaat u meer uren werken en/of krijgt u een hoger uurloon? Heeft u daarom geen uitkering meer nodig? Ook dan kunt u de premie krijgen.

Premie na 2 maanden werk

Bent u 2 maanden aan het werk? Dan kijken wij of u recht heeft op een uitstroompremie. U hoeft de premie niet aan te vragen. U krijgt de premie vanzelf.

Eerst korter contract

Heeft u eerst een contract voor 6 tot 12 maanden? En kreeg u daarom € 500 van ons? Blijft u langer aan het werk? Dan krijgt u misschien weer € 500. Bel dan met het Werkplein: 010 - 284 84 00 (tussen 8.00 en 14.00 uur). Of stuur een e-mail: socialezaken@ijsselgemeenten.nl