Zuinig met energie in de zomer

Bij het besparen van energie denken we vooral aan de winter. Maar ook in de zomer kunt u energie en kosten besparen. Energiecoaches hebben eenvoudige tips waarmee u direct uw energierekening verlaagt.

Maak gebruik van de hogere temperaturen. Droog uw was aan de lijn, en niet in de droger. De zon en warme lucht drogen de was snel. Ook op minder zonnige dagen.

Was aan de lijn
Was aan de lijn

Houd het binnen koel

Een ventilator en airco houden het huis koel. Maar dit kost wel extra energie. U kunt uw woning ook koel houden zonder apparaten. Hou overdag de gordijnen dicht of zonwering naar beneden. Zo warmt uw woning minder snel op. Sluit ook deuren en ramen. Open deze pas als het buiten koeler is. Zet ’s avonds, ’s nachts en ’s ochtends ramen en deuren tegen elkaar open.

Gebruik minder stroom

In de zomer is het langer licht. Pas op dat er geen lampen aan blijven staan. Doordat het langer licht is, valt het minder op als de lamp blijft branden. Zet apparaten helemaal uit. Haal stekkers van opladers uit het stopcontact. Of gebruik een doordrukstekker of standby-killer.
Open de deur van koelkast en vriezer zo kort mogelijk. Zet de koelkast en vriezer ook niet kouder dan nodig. En laat kinderen lekker buiten spelen in plaats van te gamen.

Meer tips om energie en water te besparen?

Capelle: Maak een gratis afspraak met de energiecoach www.duurzaamcapelle.nl/energiecoach 
Krimpen: Kom langs bij het Loket Krimpen Duurzaam https://krimpenduurzaam.nl/loket om bijvoorbeeld een bespaarboekje op te halen. 
Zuidplas: Meld u aan voor een gratis huisbezoek van de energiecoach 
www.eczuidplas.nl/aanmelden