Werken levert veel op

Krijgt u een uitkering? Dan doet u uw best om (weer) te gaan werken. U kunt dan weer zelfstandig leven. En uw inkomen gaat omhoog. Toch ziet u er misschien wel tegenop. En heeft u vragen over weer aan het werk gaan. Het is spannend, met nieuwe collega’s en een nieuwe uitdaging.

Ook kunt u vragen hebben over geld. Wat betekent het voor mijn uitkering? En voor mijn toeslagen? Hoeveel ga ik verdienen? Ga ik er wel op vooruit? Waar moet ik allemaal aan denken? Daar helpen we u graag mee!

Werk geeft een goed gevoel

Mensen die werken, voelen zich gezien en gewaardeerd. Het geeft een doel in het leven. En het is fijn om met collega’s iets te bereiken. Werken geeft een gevoel van eigenwaarde. Verder horen we van veel mensen dat het fijn is om met hun eigen inkomen weer voor zichzelf te kunnen zorgen. 

Werkt u parttime? En krijgt u een aanvullende uitkering? Dan heeft u 3x zoveel kans op een fulltime baan. Daarom is het een goede start om eerst parttime te gaan werken. 

Meer geld

Gaat u werken? Dan is de kans groot dat u meer inkomen krijgt. Ook krijgt u vaak een voordeel van de belasting. Misschien krijgt u minder geld van zorgtoeslag en huurtoeslag. Ook andere bijdragen kunnen minder worden. Toch heeft u meestal meer geld als u gaat werken.

Vergeet ook uw inkomen in de toekomst niet. U kunt loonsverhoging krijgen. En u bouwt een pensioen op. 

Uw casemanager helpt

Uw casemanager kan uitrekenen wat uw inkomen wordt als u weer gaat werken. Dat geeft een beetje zekerheid. Ook hebben we de folder “Weer aan het werk”. Daarin staan veel dingen waar u rekening mee moet houden als u gaat werken. Uw casemanager kan ook daarover advies geven. Maak een afspraak via 010 - 284 84 57 op werkdagen tussen 8.00 en 14.00 uur. Of stel uw vraag via ons contactformulier op www.ijsselgemeenten.nl/contactformulier. U kunt zo ook de folder aanvragen.

Zelf werk vinden? 1.000 euro extra!

Bent u zelf aan het solliciteren? En gaat u aan het werk? Dan kunt u € 1.000 krijgen. De voorwaarden?

  • U heeft geen uitkering meer nodig.
  • U kreeg vóór de nieuwe baan minimaal 1 jaar zonder pauze een uitkering van ons.
  • U hield zich in het laatste jaar aan de regels van de arbeidsplicht.
  • U krijgt een contract voor minimaal 1 jaar. Krijgt u een contract voor 6 tot 12 maanden? Dan kunt u € 500 krijgen.
  • U heeft de inkomsten binnen 1 maand aan ons doorgegeven.

Werkt u parttime met een aanvullende uitkering? En gaat u meer werken, zodat u geen uitkering meer nodig heeft? Ook dan kunt u € 500 of € 1.000 krijgen.