Tot 1 mei kunt u de belastingaangifte 2021 doen. Dit kunt u natuurlijk zelf doen. Vindt u het invullen moeilijk? Vrijwilligers in uw woonplaats kunnen u gratis helpen. Neem dan minimaal het volgende mee: Uw DigiD, de gegevens over 2021, zoals de overzichten van al uw inkomsten en bankrekeningen en de lening voor uw huis (hypotheek).

Capelle

De wijkwinkels in Capelle organiseren invuldagen voor de belastingaangifte. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Woont u in Schollevaar? Bel 010 - 303 03 46 (maandag en vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur en dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur). Of loop langs bij Wijkwinkel Schollevaar voor een afspraak. Woont u in een andere wijk? Bel het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP): 010 - 264 02 20 (op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur). Of stuur een e-mail naar vip@welzijncapelle.nu met de datum dat u wilt langs komen. Meer informatie op: www.welzijncapelle.nu(externe link).

Krimpen

In Krimpen krijgt u hulp bij uw belastingaangifte bij het inloopspreekuur van de Formulierenhulp in het Gezondheidscentrum, Groenendaal 1. Dit kan op woensdag van 10.00 tot 11.30 uur. In april zijn er extra spreekuren voor het invullen van belastingformulieren. Hiervoor maakt u bij het vrijwilligersloket van de Krimpenwijzer een afspraak op: 0180 - 51 58 40 (maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 12.00 uur). Of stuur een e-mail naar vrijwilligers@krimpenwijzer.nl. Meer informatie op: www.krimpenwijzer.nl(externe link).

Zuidplas

In Zuidplas kunt u terecht bij de Postkamer van de Stichting ZO!. Zij helpen u met het invullen van uw belastingaangifte en formulieren. Voor het maken van een afspraak in Nieuwerkerk aan den IJssel kunt u bellen: 06 - 1441 70 50. Of stuur een e-mail naar geldzaken@stzo.nl. De andere Postkamers zijn zonder afspraak te bezoeken. U ziet op www.stzo.nl/postkamer(externe link) wanneer ze open zijn. Meer informatie op www.stzo.nl(externe link).

Zelf aangifte doen

Wilt u zelf aangifte doen en een computer gebruiken? Dan kunt u in de Bibliotheek Capelle Centrum en Bibliotheek Krimpen terecht. U kunt hier ook leren omgaan met de computer, internet en websites van de overheid? Dit kan via Digitaal meedoen! Wanneer? U vindt het op www.bibliotheekaandenijssel.nl(externe link). In Zuidplas kunt u van 14.00 tot 17.00 uur een computer gebruiken tijdens de openingstijden van de diverse bibliotheken. Meer informatie op www.bibliotheekdegroenevenen.nl(externe link).