Vacatures zoeken

U bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van passende vacatures. Dat kunt u doen in uw eigen netwerk, in kranten en bij uitzendbureaus of digitaal op internet. 

Bedrijfspresentaties

Regelmatig geven bedrijven en instellingen voorlichting over hun activiteiten en vacatures (soms met opleiding). Vaak kunt u zich na afloop van de presentatie direct opgeven voor een opleiding, vacature of kunt u zelfs een eerste gesprek met een werkgever voeren.

Als een presentatie aansluit bij uw mogelijkheden, nodigt de casemanager u hiervoor uit. U bent dan verplicht te komen.

Geen internet of goede computer?

Heeft u zelf geen internet of goede computer? Dan kunt u op het Werkplein IJsselgemeenten gebruik maken van onze computers om naar vacatures te zoeken. Zie het adres en openingstijden van het Werkplein

Sollicitatiebrief schrijven

Een goede sollicitatiebrief schrijven is niet makkelijk. Op de website Voorbeeld Sollicitatiebrief vindt u veel informatie over hoe u een goede brief kunt schrijven. Daarnaast biedt de site gratis vele voorbeeldbrieven aan die u als basis voor uw eigen sollicitatiebrief kunt gebruiken.

Nette kleding om te solliciteren

Wanneer u een sollicitatiegesprek heeft is het belangrijk dat u er verzorgd uitziet en passend gekleed gaat. Tips hiervoor vindt u op de website Dresscode. Wanneer u geen goede 'sollicitatiekleding' heeft kan uw casemanager u doorverwijzen naar de organisatie Dress for Succes. Hier kunt u gratis tweedehands kleding uitzoeken.