Hebt u ondersteuning nodig bij het zoeken naar werk? Dan begint u met de training Pleinwerk. Dit is een uitgebreide training om te leren solliciteren. Ook vaardigheden voor goede werknemers komen aan bod. Ook bieden we regelmatig beroepsgerichte (korte) opleidingen.

Training Pleinwerk

Heeft u een uitkering en hulp nodig bij het zoeken naar werk? Dan kunt u de training Pleinwerk volgen. Deze training bereidt u voor op sollicitaties en werk.

  • We werken in groepen van 10 tot 14 personen.
  • Pleinwerk duurt maximaal 3 maanden.

De training bestaat uit:

  • Sollicitatietraining van 3 dagdelen per week op het Werkplein
  • soms ook: vaardigheden voor werknemers leren in de praktijk

Vaak start u al tijdens de sollicitatietraining met een werkstage. Zo leert u werkritme, omgaan met collega's en afspraken op het werk. Ondertussen blijft u solliciteren naar passend werk. Zo willen we ervoor zorgen dat u weer snel een baan vindt.

Sollicitatietraining

Tijdens de sollicitatietrainingen werkt u aan uw CV. Een CV is een overzicht van uw opleidingen, banen, vaardigheden en andere belangrijke dingen die u hebt gedaan. Ook leert u een goede sollicitatiebrief schrijven en zoeken naar passende vacatures. Verder leert u zich presenteren tijdens een gesprek en andere sollicitatievaardigheden. De training is in een groep. Ook heeft u persoonlijke gesprekken met een trainer.

Ervaringen van enkele deelnemers:

"Ik heb 42 jaar gewerkt. Nu moet ik weer solliciteren. Ik heb veel van de sollicitatietraining geleerd. Vroeger begon je op het CV bij het begin, je opleiding, en vervolgde je met de verschillende banen die je had. Nu gaat dat precies andersom. Bovenaan begin je met je laatste werkervaring. Daarna ga je terug in de tijd. Dat is voor werkgevers natuurlijk veel overzichtelijker."

"Het was erg leerzaam voor mij om op de computer naar werk te zoeken. Ik wist niet hoe dat moest. Daar had ik meer tijd aan willen besteden, want in het begin is dat wel wennen."

"We hebben elkaar veel geholpen achter de computer. Dat is ook handig van zo’n groepstraining. Ook als je in een rollenspel een sollicitatiegesprek gaat oefenen. Het is wel spannend om dat voor de groep te doen maar je krijgt veel opbouwende kritiek. Daar leer je veel van."

Werknemersvaardigheden

Naast de sollicitatietraining gaan de deelnemers hun werknemersvaardigheden trainen. We proberen een stage te vinden die bij u past, maar dit lukt niet altijd. U kunt bijvoorbeeld werken in de groenvoorziening, in de 2e hands winkel van Het Goed, bij de voedselbank of als bezorger van boodschappen.

Beroepsgerichte opleidingen

Regelmatig organiseren we korte beroepsgerichte opleidingen samen met scholen en werkgevers. Nodigen we u hiervoor uit? Dan bent u verplicht te komen.

Bekijk als voorbeeld deze video's:

Van klacht naar kracht

Voor mensen die soms wat minder zelfvertrouwen hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken geven we de training van Klacht naar Kracht.

In de training staan 3 dingen centraal:

  • Wie ben ik
  • Wat kan ik
  • Wat wil ik

Hier hebben we een filmpje over gemaakt. Bekijk de film(externe link)

Regelmatig start er weer een nieuwe training. De training duurt 8 tot 12 weken en is 2 halve dagen per week. Wilt u graag meedoen met de training? Meldt u dan aan bij uw Casemanager Werk of Activering en Zorg. Of stuur een bericht via het contactformulier.