Hebt u ondersteuning nodig bij het zoeken naar werk? Dan begint u met  de training Pleinwerk. Dit is een uitgebreide training om te leren solliciteren. Ook vaardigheden voor goede werknemers komen aan bod komen. Ook bieden we regelmatig beroepsgerichte (korte) opleidingen.

Training Pleinwerk

Als u een uitkering ontvangt en ondersteuning nodig heeft bij het zoeken naar werk, kunt u aangemeld worden voor de training Pleinwerk. Deze training bereidt u voor op sollicitaties en werk.

  • We werken in groepen van 10 tot 14 personen.
  • Pleinwerk duurt maximaal 3 maanden.

De training bestaat uit:

  • Sollicitatietraining van 3 dagdelen per week op het Werkplein
  • soms ook: Werknemersvaardigheden leren voor 4-20 uur per week bij Stichting CapelleWerkt

De bedoeling is dat u al tijdens de sollicitatietrainingen start bij Stichting CapelleWerkt(externe link). Zo traint u uw werknemersvaardigheden of houdt u het werkritme vast. Ondertussen blijft u solliciteren naar passend werk. Zo willen we ervoor zorgen dat u weer snel een baan vindt.

Sollicitatietraining

Tijdens de sollicitatietrainingen werkt u aan uw CV, dat is een overzicht van uw opleidingen, banen en andere belangrijke dingen die u hebt gedaan. Ook leert u een goede sollicitatiebrief schrijven en zoeken naar passende vacatures. Verder kijken we naar uw presentatie tijdens sollicitatiegesprekken en andere sollicitatievaardigheden. Ook houdt u persoonlijke gesprekken met een trainer.

Ervaringen van enkele deelnemers:

"Ik heb 42 jaar gewerkt. Nu moet ik weer solliciteren. Ik heb veel van de sollicitatietraining geleerd. Vroeger begon je op het CV bij het begin, je opleiding, en vervolgde je met de verschillende banen die je had. Nu gaat dat precies andersom. Bovenaan begin je met je laatste werkervaring. Daarna ga je terug in de tijd. Dat is voor werkgevers natuurlijk veel overzichtelijker."

"Het was erg leerzaam voor mij om op de computer naar werk te zoeken. Ik wist niet hoe dat moest. Daar had ik meer tijd aan willen besteden, want in het begin is dat wel wennen."

"We hebben elkaar veel geholpen achter de computer. Dat is ook handig van zo’n groepstraining. Ook als je in een rollenspel een sollicitatiegesprek gaat oefenen. Het is wel spannend om dat voor de groep te doen maar je krijgt veel opbouwende kritiek. Daar leer je veel van."

Werknemersvaardigheden

Naast de sollicitatietrainingen gaan de deelnemers hun werknemersvaardigheden trainen. We proberen te een taak te vinden die bij u past, maar dit lukt niet altijd. U kunt bijvoorbeeld komen te werken in de groenvoorziening, in de Meubel- en Kledingbank Goed voor Elkaar!, bij de voedselbank of als bezorger van boodschappen.

Beroepsgerichte opleidingen

Regelmatig organiseren we korte beroepsgerichte opleidingen samen met scholen en werkgevers. Als u uitgenodigd wordt, bent u verplicht te komen.

Bekijk als voorbeeld deze video's: