U ontvangt aan het eind van de maand uw uitkering van ons. Heeft u inkomsten uit parttime arbeid of een gedeeltelijke uitkering van een andere uitkeringsinstantie? Dan vullen wij die aan tot de bijstandsnorm die voor u geldt. Hiervoor moeten we iedere maand de hoogte van uw uitkering berekenen.

  Weer aan het werk

  Wanneer u een baan heeft gevonden, is er het nodige dat we samen moeten regelen. Wat allemaal? Dat hangt ervan af of u naast uw werk nog een aanvullende uitkering blijft ontvangen.

  In de Folder Weer aan het werk (pdf, 351 KB) leest u daar alles over. U kunt de folder ook opvragen bij onze informatielijn.

  Vaste of wisselende inkomsten

  Heeft u iedere maand dezelfde inkomsten, dan vullen we dat aan met een vast bedrag. U moet wel iedere maand uw loonstrook of uitkeringsspecificatie inleveren. We controleren of we precies het juiste bedrag betalen. Hebben we teveel of te weinig betaald, dan corrigeren we dat met de uitkering van de maand daarna. Houd daar dus rekening mee. Zo nodig passen we de vaste aanvulling aan. Levert u geen bewijsstukken in, dan betalen de volgende maand uw uitkering niet uit.

  Heeft u wisselende inkomsten? Lever dan uw loonstrook of uitkeringsspecificatie van uw andere uitkering zo snel mogelijk in via Verzenden documenten. Wij berekenen dan uw aanvullende uitkering en betalen deze uit. Krijgen we de gegevens niet, dan kunnen we uw aanvullende uitkering niet berekenen en kunnen we uw uitkering niet betalen.

  Schatting inkomsten

  Als het inkomen niet voor het eind van de maand bekend is, kunnen we in overleg met u een schatting van uw inkomsten maken. Hierdoor kunnen we op tijd uw aanvullende uitkering uitbetalen.
  Bij wisselende inkomsten moet u vóór de 20e van iedere maand een schatting opgeven. Daarna levert u zo snel mogelijk uw loonstrook in. We controleren of het juiste bedrag is betaald. We corrigeren de betaling dan zo nodig de volgende maand.

  Als u geen bewijsstukken inlevert, kunnen we uw uitkering de volgende maand niet uitbetalen.

  Vakantiegeld

  De bijstandsnorm is inclusief vakantiegeld. Als u andere inkomsten heeft waarvoor u ook vakantiegeld ontvangt, dan houden we met deze inkomsten inclusief vakantiegeld rekening bij uw aanvullende uitkering. Het deel vakantiegeld dat van uw uitkering overblijft reserveren we voor u. We betalen het eind juni aan u uit of eerder als u geen recht meer heeft op een uitkering.

  Vragen

  Het komt voor dat inkomsten niet per maand, maar per week of per vier weken betaald worden. Of u krijgt pas een maand later uitbetaald, u heeft inkomsten uit overwerk of via een uitzendbureau of een eindejaarsuitkering. Is dat bij u het geval en heeft u daar vragen over? Bespreek dat dan met uw casemanager Inkomen.

  Document