Uw gezondheid is natuurlijk belangrijk. Een goede zorgverzekering daarom ook. Voor inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas met hoge zorgkosten is er het VGZ Rotterdampakket. Dit is een basisverzekering met een aanvullende verzekering en een vergoeding voor de tandarts.

VGZ vergoedt veel: brillen en lenzen tot maximaal € 125 eens in de drie jaar, maximaal 20 behandelingen fysiotherapie, tandarts, hoortoestellen, steunzolen, kraamzorg en de eigen bijdrage WMO. VGZ weigert niemand voor zijn medische verleden.

Veel medische kosten?

Deze verzekering heeft vooral veel voordelen als u veel medische kosten heeft. U betaalt per maand een hoger bedrag, maar u heeft geen eigen risico van € 385. Verwacht u in 2023 weinig medische kosten? Dan is een andere zorgverzekering vaak goedkoper. Vergelijk altijd de premie en vergoedingen met uw eigen en andere verzekeringen.

De kosten

Heeft u een laag inkomen, zoals een uitkering? Dan betaalt uw gemeente iedere maand € 28 voor u als u via het VGZ Rotterdampakket bent verzekerd. U betaalt dan zelf nog € 194,35 per maand.

Geen eigen risico

Iedereen boven de 18 jaar heeft een verplicht eigen risico van € 385 per jaar. Bij het VGZ Rotterdampakket is het eigen risico ook verzekerd. Uw eigen risico in 2023 is dan € 0.
Hoger inkomen
Ook mensen met een hoger inkomen kunnen het VGZ Rotterdampakket nemen. Het hangt af van de hoogte van uw inkomen of de gemeente € 28 betaalt voor u en of uw eigen risico ook is verzekerd. Op www.ijsselgemeenten.nl/zorgverzekering leest u wat met uw inkomen mogelijk is.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 31 december 2022. Dit kan alleen als u geen achterstand heeft met betalen bij de zorgverzekeraar waar u nu verzekerd bent. Kijk voor aanmelden op www.vgz.nl/ijsselgemeenten(externe link).

Hulp bij aanmelden kunt u krijgen bij:

  • de wijkwinkels in Capelle (www.welzijncapelle.nu)
  • het vrijwilligersloket in Krimpen (www.krimpenaandenijssel.nl/vrijwilligersloket)
  • de formulierenbrigade Zuidplas (www.stzo.nl/postkamer)

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over het VGZ Rotterdampakket? Kijk op www.vgz.nl/ijsselgemeenten(externe link) of bel de klantenservice van VGZ: 0800 - 887 43 66 (gratis – op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur).

Kinderen gratis

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd bij alle zorgverzekeringen. Wist u dat kinderen ook altijd gratis naar de tandarts kunnen? Dit kan met alle zorgverzekeringen, ook als u zelf niet voor de tandarts verzekerd bent. Voor orthodontie (bijvoorbeeld een beugel) geldt wel een maximale vergoeding. Vraag dat aan uw zorgverzekeraar.

Zorgtoeslag omhoog

De zorgtoeslag is een bijdrage van de Belastingdienst om uw zorgverzekering te betalen. In 2023 krijgt u als alleenstaande maximaal € 154 per maand. Woont u met een partner? Dan kunt u samen tot € 265 krijgen. U krijgt bericht van de Belastingdienst over de hoogte van uw zorgtoeslag 2023. Krijgt u nog geen zorgtoeslag? Vraag het aan op www.toeslagen.nl(externe link)