Uw gezondheid is natuurlijk belangrijk. Een goede zorgverzekering daarom ook. Voor inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas met hoge zorgkosten is er het VGZ Rotterdampakket. Dit is een basisverzekering met een aanvullende verzekering en een vergoeding voor de tandarts.

VGZ vergoedt veel: brillen en lenzen tot maximaal € 125 eens in de drie jaar, maximaal 20 behandelingen fysiotherapie, tot € 500 voor de tandarts en tot € 2.500 voor een beugel, hoortoestellen, steunzolen, kraamzorg en de eigen bijdrage WMO. Ook vergoedt VGZ tot € 400 voor gezondheidscursussen.
VGZ weigert niemand voor zijn medische verleden.

Veel medische kosten?

Deze verzekering heeft vooral veel voordelen als u veel medische kosten heeft. U betaalt per maand een hoger bedrag, maar u heeft geen eigen risico van € 385. Verwacht u in 2024 weinig medische kosten? Dan is een andere zorgverzekering vaak goedkoper. Vergelijk altijd de premie en vergoedingen met uw eigen en andere verzekeringen.

De kosten

Heeft u een laag inkomen, zoals een uitkering? Dan betaalt uw gemeente iedere maand € 28 voor u als u via het VGZ Rotterdampakket bent verzekerd. U betaalt dan zelf nog € 202,05 per maand. Dit geldt als uw inkomen tot 130% van de bijstand is.

Geen eigen risico

Iedereen boven de 18 jaar heeft een verplicht eigen risico van € 385 per jaar. Bij het VGZ Rotterdampakket is het eigen risico ook verzekerd. Uw eigen risico in 2024 is dan € 0. 

Hoger inkomen

Ook mensen met een hoger inkomen kunnen het VGZ Rotterdampakket nemen. Het hangt af van de hoogte van uw inkomen of de gemeente € 28 betaalt voor u en of uw eigen risico ook is verzekerd. Op www.ijsselgemeenten.nl/zorgverzekering leest u wat met uw inkomen mogelijk is.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 31 december 2023. Dit kan alleen als u geen achterstand heeft met betalen bij de zorgverzekeraar waar u nu verzekerd bent. Kijk voor aanmelden op www.vgz.nl/ijsselgemeenten(externe link).

Hulp bij aanmelden kunt u krijgen bij:
-    de wijkwinkels in Capelle (www.welzijncapelle.nl(externe link))
-    het vrijwilligersloket in Krimpen (www.krimpenaandenijssel.nl/vrijwilligersloket(externe link))
-    de formulierenbrigade Zuidplas (www.stzo.nl/postkamer(externe link))

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over het VGZ Rotterdampakket? Kijk op www.vgz.nl/ijsselgemeenten(externe link). Of bel gratis de klantenservice van VGZ: 0800 - 401 01 05 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur).

Kinderen gratis

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd bij alle zorgverzekeringen. Kinderen kunnen ook altijd gratis naar de tandarts. Dit kan met alle zorgverzekeringen, ook als u zelf niet voor de tandarts verzekerd bent. Voor orthodontie (bijvoorbeeld een beugel) geldt wel een maximale vergoeding. Vraag dat aan uw zorgverzekeraar. 

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een bijdrage van de Belastingdienst om uw zorgverzekering te betalen. In 2023 krijgt u als alleenstaande maximaal € 154  per maand. Woont u met een partner? Dan kunt u samen tot € 265 krijgen. (Dit wordt waarschijnlijk minder in 2024). U krijgt bericht van de Belastingdienst over de hoogte van uw zorgtoeslag 2024.

Krijgt u nog geen zorgtoeslag? Vraag het aan op www.toeslagen.nl(externe link)