Wist u dat u bijvoorbeeld een werkstage, training, traject of cursus moet doen als u kinderopvangtoeslag ontvangt? Wij betalen dan meestal de eigen bijdrage. Vraag dit op tijd bij ons aan. Dit geldt ook voor de kinderopvangtoeslag, die u bij de Belastingdienst aanvraagt.

Wist u dat vanaf 2022 een deurwaarder nog maar 5% van uw uitkering kan inhouden voor schulden? 2021 was een overgangsjaar. Toen kon er meer van uw uitkering worden afgehaald. Ook bij een schuld aan ons betaalt u 5% van uw uitkering. 95% is vrij. Dit heet de beslagvrije voet. Heeft u een hoger inkomen? Kijk op www.uwbeslagvrijevoet.nl(externe link) om te berekenen wat u dan betaalt.

Wist u dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reclame maakt voor ‘Fit op jouw manier’? Hiermee wil zij mensen laten zien met welke simpele stappen een gezonde leefstijl mogelijk is. Dit kan al met kleine veranderingen. Eet bijvoorbeeld wat meer groenten. Of begin de dag met een wandeling. Op www.fitopjouwmanier.nl(externe link) staan veel tips voor iedereen.

Wist u dat vanaf 1 maart iedereen via STAP geld kan aanvragen voor een opleiding, training of cursus? U kunt maximaal € 1000 per jaar krijgen. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en is een regeling van de landelijke overheid. Er gelden wel voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de opleiding in het STAP‑scholingsregister staat. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in een volgende periode. Wilt u hiervan gebruik maken? Bespreek het dan eerst met uw casemanager Werk of Activering. Meer informatie staat op www.uwv.nl/stap(externe link).