Wist u dat per 1 januari geen nieuwe aanvraag bijzondere bijstand bewindvoerderskosten meer nodig is?

Verandert er iets in de kosten of stopt uw bewind? Dan moet u dit aan ons doorgeven. Ontvangt u geen uitkering van ons? En verandert er iets in uw inkomen, vermogen of gezin? Dan moeten wij dat weten. Dit kunt u doorgeven op de pagina Wijzigen. Op de pagina Bewind staat meer informatie voor bewindvoerders.

Wist u dat u kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen kunt vragen?

U hoeft de gemeentelijke belasting dan niet te betalen. Of u kwijtschelding krijgt, hangt af van uw (financiële) situatie en de regels van uw gemeente. Soms krijgt u vanzelf kwijtschelding, maar niet altijd. U kunt dan zelf kwijtschelding aanvragen. Op de website van uw gemeente staat meer informatie.

Wist u dat u vóór eind februari 2023 de jaaropgaaf 2022 van ons krijgt?

Bewaar deze goed, want u krijgt hem maar 1 keer.

Wist u dat uw netto inkomen in januari 2023 verandert?

Bijvoorbeeld uw netto loon of uitkering. Heeft u naast uw uitkering nog een ander inkomen? Bijvoorbeeld loon of een andere uitkering? Dan geeft u de nieuwe bedragen zo snel mogelijk aan ons door. Dan kunnen wij uw aanvullende uitkering berekenen. Stuur een kopie, scan of foto van uw loonstrook of uitkeringsoverzicht. Dit gaat het snelst online via de pagina Verzenden

Wist u dat de Belastingdienst toeslagen betaalt aan mensen met een laag inkomen?

Dit is geld om uw huur, zorgverzekering en kinderopvang te betalen. Vraag het aan op www.toeslagen.nl(externe link). Het is belangrijk dat u het juiste bedrag krijgt. Geef veranderingen in uw inkomen of uw gezin ook meteen aan de Belastingdienst door. Zo voorkomt u dat u later geld moet terugbetalen.

Het is belangrijk om een goede schatting van uw inkomen van 2023 te maken. Zeker nu de uitkeringen hoger worden en de kostendelersnorm  verandert. Op onze pagina Jaarinkomen voor belastingdienst zetten wij zo snel mogelijk de bruto uitkeringen voor 2023.

Wist u dat we steeds vaker valse documenten krijgen?

Zoals bankafschriften en loonstroken. Dit is strafbaar. Wij moeten dat melden bij het Openbaar Ministerie. U kunt dan een strafblad krijgen. Werk vinden wordt dan moeilijker.