Wist u dat als u op vakantie gaat dit bij ons moet melden met een formulier?

Dit geldt voor vakantie of een ander verblijf in het buitenland of in Nederland. Bespreek uw vakantie eerst met uw casemanager Werk of Activering. U heeft namelijk afspraken over uw inzet voor werk. Heeft u uw plan om weg te gaan besproken? Vul dan het vakantieformulier in. Hier vindt u ook meer informatie.

Wist u dat uw kind zelf een zorgverzekering moet afsluiten als hij of zij 18 jaar wordt?

Uw kind kan dan ook zorgtoeslag op www.toeslagen.nl(externe link) aanvragen.

Wist u dat we uw uitkering netto betalen?

Wij betalen wel belasting voor u. U merkt daar normaal niets van. U merkt het wel als u teveel geld kreeg. U moet dat geld dan terugbetalen. Betaalt u het in hetzelfde kalenderjaar terug? Dan betaalt u het netto bedrag. Het volgende jaar moet u het bedrag + belasting terugbetalen.

Wist u dat het belangrijk is om veranderingen in het aantal mensen dat in uw huis woont gelijk bij ons te melden?

Komt er iemand vanaf 27 jaar in huis wonen of verhuist er iemand, dan moet u ons dit laten weten. Geef het ook door als iemand die in hetzelfde huis woont, stopt met of gaat studeren. Veranderingen geeft u door via een wijzigingsformulier. Het kan dat de hoogte van uw uitkering verandert .

Wist u dat we bezig zijn om Mijn Inkomen voor u te maken?

We hopen dat dit in zomer klaar is. U krijgt dan een brief. U kunt dan online uw persoonlijke gegevens bekijken en aanpassen. En wijzigingen doorgeven. U ziet onder andere uw betaalspecificatie, jaaropgaves en uw opgebouwde vakantiegeld.