Wil jij graag met je handen werken en mooie dingen maken? Dat kan in de bouw. Ook als je hier geen opleiding of ervaring in hebt.

Het Werkplein werkt sinds kort samen met ‘De Bouwpraktijk’. Hier kan je leren werken in de bouw op een echte bouwplaats aan de Schermerhoek in Capelle. Je kan er leren slopen, tegelen, timmeren, schilderen of installeren. Op 1 september start een nieuwe groep. 

Leren

Je maakt kennis met verschillende vakken in de bouw. Daarbij kun je zelf kiezen wat je leuk vindt. De eerste stage duurt 10 tot 12 weken. Dit doe je onder begeleiding van professionals en op jouw eigen snelheid. Je houdt in die tijd nog je uitkering. Je kan ook een VCA certificaat halen. Dit is een veiligheidsdiploma om veilig in de bouw te werken. Spreek of versta je nog niet goed Nederlands? Dan krijg je 2 keer per week taalles. 

Aan het werk

Doe je het werk goed? En je vindt het leuk om te doen? Dan krijg je een baan bij één van de bedrijven die met ons samenwerkt. Een deelnemer loopt op dit moment mee als schilder bij het bedrijf SW-Vastgoedverbetering.  Dit gaat super goed! Blijft het zo goed gaan? En heeft hij interesse in het schildersvak? Dan kan hij doorstromen in een BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg). Bij zo’n opleiding kun je werken en leren tegelijk. 

Kom kijken

Kom kijken bij De Bouwpraktijk! Binnenkort zijn er weer open dagen bij de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. 

Aanmelden

Als je deze kans ook wilt pakken, mail dan direct naar arbeidsmakelaars@ijsselgemeenten.nl of neem contact op met jouw casemanager op het Werkplein. Dan hoor je ook wanneer de volgende open dag is. Tot gauw in de bouw!