Wil jij graag met je handen werken en mooie dingen maken? Dat kan in de bouw. Ook als je hier geen opleiding of ervaring in hebt.

Het Werkplein werkt sinds kort samen met ‘De Bouwpraktijk’. Hier kan je leren werken in de bouw op een echte bouwplaats in Capelle. Je kan leren slopen, tegelen, timmeren, schilderen of installeren. 

Leren

Je maakt kennis met verschillende vakken in de bouw. Daarbij kun je zelf een keuze maken. Dit duurt 10 tot 12 weken. Dit doe je onder begeleiding en op jouw eigen snelheid. Je houdt in die tijd nog je uitkering. Je kan ook een VCA-certificaat halen. Dit is een veiligheidsdiploma dat je nodig hebt als je veilig in de bouw wil werken. Je leert dan alle regels. Spreek of versta je nog niet goed Nederlands? Dan krijg je 2 keer per week taalles. 

Aan het werk

Doe je het werk goed? En je vindt het leuk om te doen? Dan krijg je een baan bij één van de bedrijven die met ons samenwerkt. 

Kom kijken

Kom kijken bij De Bouwpraktijk! Dit kan op vrijdag 13 januari 2023 van 12.00 tot 14.00 uur. Het is een grote loods aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. Je ziet de loods gelijk ziet staan. 

Aanmelden

Als je deze kans ook wilt pakken, mail dan direct naar arbeidsmakelaars@ijsselgemeenten.nl of neem contact op met jouw casemanager op het Werkplein.  Doe dit ook als je komt kijken op 13 januari 2023. Tot gauw in de bouw!