Het Werkplein IJsselgemeenten helpt u bij het vinden van een betaalde baan. Op het Werkplein werken de casemanagers (begeleiders) in verschillende teams. Het doel is om mensen te helpen bij het vinden van een baan.

De teams zijn: 

  • Jongeren (mensen tot 27 jaar en op zoek naar werk of school); 
  • Regulier (mensen van 27 tot 56 jaar);
  • Garantiebanen (mensen met een indicatie banenafspraak);
  • Ouderen (mensen vanaf 56).

Wanda Maasdam is casemanager voor ouderen.

Wanda Maasdam, casemanager werk 56+ bij het Werkplein IJsselgemeenten (Foto van Frank de Roo)

Wat doe je als casemanager werk? 

“Ik help mensen vanaf 56 jaar bij het vinden van een baan. Dit doe ik samen met mijn collega, Astrid Nobels. Op dit moment is er veel werk. Ik merk goed dat het niet meer uitmaakt hoe oud je bent. Ook als je 65 bent, kun je een leuke baan vinden. Ik kijk wel naar de mogelijkheden van iemand. Sommige mensen kunnen door bijvoorbeeld lichamelijke klachten niet fulltime aan het werk, maar wel parttime. Vanuit de wet moet je werk blijven zoeken tot je recht hebt op AOW (Algemene Ouderdomswet).”

Wat vind je leuk aan jouw werk?

“De mensen die ik help zijn vaak heel zelfstandig. Het belangrijkste is dat ze een goed CV hebben en daar help ik bij. Soms meld ik ze aan voor sollicitatietraining. Daarna vinden de mensen vaak zelf vacatures en gaan ze zelf solliciteren. Ik geef tussendoor wel tips over wat beter kan. 
Het is heel bijzonder om te zien hoe mensen ontdekken waar ze allemaal goed in zijn. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld niet met een computer werken. Wel schrijven ze met de hand hele mooie sollicitatiebrieven. En daar worden ze dan ook mee uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het is helemaal leuk als mensen een baan vinden en een goed salaris kunnen verdienen. 
Zelfs als mensen al een tijd aan het werk zijn, laten ze nog wel eens iets van zich horen. En daar doe je het uiteindelijk voor, voor de mensen.”

Kan je van baan veranderen als je 56+ bent?

“Er zijn veel ouderen die van baan veranderen op dit moment. Werkgevers willen ook 56+’ers inwerken, omdat ze geen personeel kunnen vinden. En op het gebied van (om)scholing zijn er ook mogelijkheden.”

Zijn er voordelen voor werkgevers?

“Werkgevers kunnen voor een 56+’er een loonkostenvoordeel krijgen van het UWV. Dit is maximaal € 6000,- per jaar (maximaal 3 jaar). Ook zeg ik altijd tegen werkgevers dat oudere mensen altijd goed weten wat ze willen. Ze kiezen er bewust voor om ergens te gaan werken. En dus kan je op ze rekenen. Ze zijn betrouwbaar en weinig ziek. Dat hoort een werkgever natuurlijk graag!”

Wat voor werk kunnen mensen doen via het Werkplein?

“Op dit moment heeft het Werkplein een bouwproject waar veel mensen snel aan het werk kunnen. Ook is er een project voor administratief werk. En we zijn op zoek naar mensen die als taxichauffeur (vervoer van leerlingen) kunnen werken.”

Bent u op zoek naar een baan? Vraag bij uw casemanager Werk naar de mogelijkheden.