We weten allemaal dat we goed moeten opletten op internet. Toch blijft het moeilijk te zien of een website wel echt is en of een e-mail wel is te vertrouwen. Klik daarom nooit zomaar op links en deel geen belangrijke gegevens via de e-mail. U kunt veilig documenten naar ons sturen met  ‘Verzenden documenten’ op onze website.

Pas op met internet en e-mails

Het is belangrijk om uzelf online te beschermen. Anders kunt u bijvoorbeeld slachtoffer worden van identiteitsfraude. Iemand anders steelt dan uw gegevens, zoals uw geboortedatum, naam en adres. Zij kunnen dan spullen op uw naam kopen of abonnement afsluiten. Kijk goed of u niet op een ‘valse’ website komt en klik niet zomaar op linkjes in e-mails. Kijk voor tips over veilig internetten en e-mailen op www.consumentenbond.nl/veilig-internetten(externe link) en www.veiliginternetten.nl(externe link).

Oplichters 

Er zijn websites waarop criminelen nepvacatures plaatsen. Zo proberen zij uw persoonlijke gegevens te krijgen als u iets invult. Kijk of een vacature ook op de website van het bedrijf staat. Of bel het bedrijf. Er zijn ook oplichters die zoveel mogelijk mensen een e-mail sturen om hen naar een nepwebsite te krijgen. Bijvoorbeeld om daar de energietoeslag aan te vragen. Zo wordt u misleidt om uw gegevens in te vullen. U kunt uw energietoeslag alleen aanvragen bij Sociale Zaken IJsselgemeenten. Dit doet u veilig via de pagina Energietoeslag. Klik dus niet op een link in een e-mail.

Stuur uw documenten veilig naar ons 

U kunt via onze pagina Verzenden documenten veilig uw documenten met persoonlijke gegevens naar ons sturen. Wij ontvangen nog steeds belangrijke documenten via de e-mail. Bijvoorbeeld loonstroken waar bankrekeningnummer, geboortedatum en burgerservicenummer op staan. Doe dat niet! Gebruik de veilige manier met Verzenden documenten op onze website.