Wanneer je al een lange tijd een uitkering krijgt, kan een baan vinden moeilijker worden. En dat terwijl een uitkering niets zegt over je kennis en wat je kunt. Teske zat in die situatie. Ondanks haar creativiteit lukte het niet om passend werk te vinden. Totdat ze via LinkedIn met communicatiebureau Osage in contact kwam.

Osage heeft een contract met de gemeente Capelle en IJsselgemeenten. Dit bureau verzorgt de vormgeving en opmaak van drukwerk voor ons. Onder andere van deze nieuwsbrief. Alle bedrijven die voor de gemeente werken, krijgen ook een social return-afspraak. Dat betekent dat deze bedrijven ook iets goeds terug moeten doen voor de stad. Bijvoorbeeld mensen zonder werk in dienst nemen of iets voor het milieu doen. 

Werken met plezier

Gelukkig kon Osage de talenten van Teske goed gebruiken. Daarom werkt Teske nu met veel plezier als medewerker DTP en vormgeving. Het ziet ernaar uit dat ze volgend jaar een vast contract krijgt. “Bij Osage voel ik me gewaardeerd en ik leer nog elke dag, dankzij mijn collega’s”, vertelt Teske. 

Energie

Ook Jörgen Steenbergen, managing partner bij Osage, is positief over de samenwerking. “Teske is een aanwinst voor ons bureau; ze leert graag, is positief en kan goed met klanten omgaan. Het geeft ons energie om haar te zien groeien.” Jörgen hoopt dat meer ondernemers social return inzetten om talenten als Teske een kans te geven. “Leren is een sociaal proces. Samen kunnen we de wereld een beetje beter maken.”

De naam Teske is verzonnen. Teske wil liever onbekend blijven.