Het Werkplein IJsselgemeenten helpt u bij het vinden van een betaalde baan. Soms meldt het Werkplein u aan bij een re-integratiebedrijf. Of u vindt zelf een bedrijf dat u beter kan helpen bij het vinden van een baan. Rutger werd geholpen door ‘Onbeperkt aan de Slag’. 

Georgo Muller van KVK (Foto van Jan Kok)

Wat is ‘Onbeperkt aan de Slag’?

Onbeperkt aan de slag is een platform waar werkzoekenden met een beperking en werkgevers met elkaar in contact komen.

Wat voor werk doe je?

"Ik ben in december 2021 begonnen bij de Kamer van Koophandel (KVK). Ik test voor hen software. Daar had ik ook al ervaring in. Ik begon met een proeftijd van 2 maanden. Zo kon ik wennen aan het bedrijf en zij ook aan mij. Na deze 2 maanden kreeg ik een contract voor een half jaar. Omdat ik heb laten zien dat ik het werk goed doe en ik het ook naar mijn zin had, ben ik sinds september in vaste dienst. Hier ben ik blij mee, want ik weet dat het soms lastig is om een vast contract te krijgen."

Hoe ben je aan deze baan gekomen?

"Tijdens de corona-lockdown organiseerde 'Onbeperkt aan de Slag' een online banenmarkt. Hier kwam ik in gesprek met een jobcoach van KVK."

Georgo Muller van KVK:

"Rutger kwam na de banenmarkt bij ons op gesprek. Tijdens het gesprek wilden we vooral weten wie Rutger is. En of wij werk hebben dat hij kan doen. En wat hij nodig heeft (van ons) om dit werk te kunnen doen. Na het gesprek had ik al snel een goed gevoel over Rutger. Daarom zijn we met een proefplaatsing gestart."

Open voor iedereen

“Bij KVK vinden we het belangrijk om open te staan voor iedereen. Dus ook voor mensen die lichamelijke of psychische klachten hebben. Of mensen die de Nederlandse taal nog niet goed spreken. Wij gaan met iedereen met een passend CV in gesprek. Omdat we vinden dat iedereen dezelfde kans verdient. 
We gaan er vanuit dat wij jou in ons bedrijf nodig hebben. En dat wij voor jou een leuke baan hebben. We moeten dan wel bespreken wat je nodig hebt om bij ons te werken. Bijvoorbeeld duidelijke afspraken, begeleiding of een goede stoel. Rutger heeft nu een leuke baan. En ik heb er een fijne collega bij.”

Rutger, heb jij nog tips voor andere mensen die op zoek zijn naar een baan?

“Positief blijven is belangrijk. Soms kan het wat langer duren voordat je een baan vindt die goed bij je past. Ik heb daardoor ook wel een moeilijke periode in mijn leven gehad. Maar als je positief blijft en ook zelf blijft zoeken naar werk, dan heb je meer kans.

En als je een baan gevonden hebt, vraag dan (aan het Werkplein) om een proefperiode. Dan kan je zelf ook kijken of het werk goed bij je past. 

Als laatste tip: Heb je klachten waardoor het moeilijker voor jou is om een baan te vinden? Vraag dan op het Werkplein naar een indicatie banenafspraak*. Dit kan er voor zorgen dat een werkgever jou beter kan helpen.”

*Een indicatie banenafspraak vraagt u aan bij het UWV als u een ziekte of handicap heeft. 

Bent u op zoek naar een baan?

Bent u op zoek naar een baan? Of wilt u meer weten over werken met ziekte of handicap? Vraag bij uw casemanager Werk naar de mogelijkheden.