We hebben de folder ‘Rechten en Plichten met een uitkering’ vernieuwd. Die heet nu: Uw Uitkering, Hoe werkt dat? Heeft u een uitkering van ons? Dan krijgt u hem binnenkort. U hebt rechten en plichten als u een uitkering krijgt. Deze staan in de Participatiewet. In het boekje leggen we de regels uit. U kunt dan alles nog eens nalezen. Wat staat er in?

Werk

Met een uitkering is het de bedoeling dat u weer gaat werken. U zoekt actief naar werk. Met een casemanager Werk maakt u afspraken om werk te vinden. Kunt u (nog) niet gaan werken? Dan krijgt u een casemanager Activering en Zorg. Met deze medewerker bekijkt u wat u wel kan. In het hoofdstuk over werk leest u over de regels en afspraken over werk en aangepast werk, € 500 voor zelf werk vinden en reiskosten.

Uw uitkering

In dit hoofdstuk leest u alles over uw uitkering. Zoals: wanneer betalen we uw uitkering, eigen inkomsten, hoe hoog is uw uitkering, vakantiegeld, eigen geld en bezit, op vakantie, informatie doorgeven, terugbetalen en einde uitkering. U krijgt een casemanager Inkomen die alles over uw uitkering weet.

Extra geld en hulp

Een uitkering is een laag inkomen. Met een laag inkomen heeft u recht op extra geld. Bijvoorbeeld de huur- of zorgtoeslag of geld voor sport of school van uw kinderen. Heeft u schulden? Dan kunnen we u helpen. U leest het in het hoofdstuk: Extra geld en hulp.

Onze service

Wij willen u zo goed mogelijk helpen. Hoe doen we dat? Bij wie kunt u terecht met vragen? Wat doet u als u een klacht heeft? Of het niet eens bent met een besluit van ons? Hoe werkt het met uw privacy? Dat leest u in het hoofdstuk: Onze service.

Contact

Hoe en wanneer kunt u ons bellen? Wanneer is de balie open? En kunt u ons een e-mail sturen? Waar is het Werkplein en wat vind ik allemaal op www.ijsselgemeenten.nl? Meer informatie staat in het hoofdstuk: Contact. 

Download de folder