In mei en juni was het druk op het werkplein. Veel werkzoekenden en werkgevers deden mee aan het project ‘IJssel in beeld’. Hierdoor hebben verschillende mensen een baan of stage gevonden. Maar het evenement heeft nog meer opgeleverd. De casemanagers op het Werkplein kennen de werkzoekenden beter. En met een aantal werkgevers zijn nieuwe projecten gestart. 

Lees verder om te zien of er een project is dat u aanspreekt. 

Schoonmaak

Samen met schoonmaakbedrijf Asito start het Werkplein met een opleiding. U wordt binnen enkele weken opgeleid tot medewerker schoonmaak. Aan het einde krijgt u het erkende RAS diploma. Tijdens de training en stageperiode is er ook aandacht voor het leren van Nederlands. 

Kinderopvang

We leerden bij ‘IJssel in beeld’ dat veel mensen in de kinderopvang willen werken. De vraag naar medewerkers in de kinderopvang is nu enorm. Daarom willen we een korte opleiding tot medewerker kinderopvang starten. We zijn daarover met twee organisaties in gesprek. In oktober is hierover een bijeenkomst op het Werkplein. De opleider en een kinderopvangorganisatie komen daar meer vertellen. Daarna starten we de werving voor deelnemers en gaat het project van start. 

(Taxi)chauffeur

Veel mensen willen een eigen taxibedrijf starten of zoeken werk als chauffeur. Met een groepje geïnteresseerden kijken we samen met vervoerder Top Support of ze daar kunnen gaan werken. Een aantal mensen is al gestart met kijken of dit vak iets voor hen is. Zo ja? Dan krijgen ze een opleiding met baangarantie. De opleiding bestaat uit  theorie- en praktijklessen  met een examen bij het CBR en een medische keuring. Voor dit werk is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. 

Iets voor u?

Is een van deze projecten iets voor u? Neem dan snel contact op met uw casemanager of een van onze arbeidsmakelaars: arbeidsmakelaars@ijsselgemeenten.nl. Dan kunt u misschien ook meedoen.