De prijzen van energie zijn flink gestegen. Met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om de energierekening iedere maand te betalen. De regering heeft de belasting op energie verlaagd. Om mensen met een laag inkomen te helpen kunt u de energietoeslag van € 800 krijgen.

Geen aanvraag nodig

De meeste mensen met een uitkering hebben de energietoeslag al gekregen. Zij kregen dit bedrag vanzelf. Dit geldt ook voor mensen met bijzondere bijstand of een aanvulling op hun AOW-pensioen van de Sociale Verzekeringsbank. Heeft u na 1 mei een uitkering bij ons aangevraagd? Dan heeft u de energietoeslag misschien nog niet gekregen. Uw casemanager Inkomen bekijkt bij uw aanvraag meteen of u de energietoeslag kunt krijgen.


Wel zelf aanvragen

Mensen die de energietoeslag niet automatisch krijgen kunnen een aanvraag doen. Er zijn wel voorwaarden voor de energietoeslag. Zo moet u de huurder of eigenaar van een woning zijn, een energiecontract en een laag inkomen hebben.

Vraag digitaal energietoeslag aan

Druk

Sinds 1 mei kunt u een aanvraag doen. We hebben al heel veel aanvragen ontvangen. We zijn druk bezig om alle aanvragen zo snel mogelijk te behandelen. Heeft u 8 weken nadat u uw aanvraag deed nog geen antwoord van ons? Dan kunt u een mail sturen naar energietoeslag@ijsselgemeenten.nl.

Energie besparen

Om de energierekening laag te houden kunt u ook zelf energie besparen. Vraag bij uw gemeente wat u kunt doen. Soms kunt u producten krijgen of kan een energiecoach u tips geven. Kijk op www.geldfit.nl/energie(externe link). U vindt hier veel tips om energie te besparen en wat u kunt doen als u hulp wenst.