Het Werkplein IJsselgemeenten helpt u bij het vinden van een betaalde baan. Zo hielpen ze ook Ilena. De naam Ilena is verzonnen. Ze vertelt haar verhaal liever anoniem. Ilena komt uit een ander land. Ze woont en werkt al ongeveer 12 jaar in Nederland. Ze is een alleenstaande moeder van een zoon van 9 jaar oud.

Wat voor werk doe je?

“Ik ben vorige maand begonnen bij een evenementenbureau. Hier help ik mee in de styling. Ik werk vooral met bloemen, maar ik doe bijvoorbeeld ook schoonmaakwerk. Ik ben net uit mijn proefperiode en ik ben heel blij dat ze me aan willen nemen. Dit werk past helemaal bij mij. Ik vind het echt leuk om iets moois te maken”

Wat voor werk heb je daarvoor gedaan?

“De afgelopen jaren heb ik veel in de horeca gewerkt. Maar eigenlijk vond ik dat niet fijn om te doen. De tijden in de horeca waren vooral lastig. En het werk was te zwaar voor mij”

Hoe ben je aan deze baan gekomen?

“Ik heb vanuit de uitkering veel verschillende kansen bij werkgevers gekregen. Jammer genoeg wilden ze me vaak niet in dienst houden. Daardoor is mijn vertrouwen in werkgevers ook wel een beetje weg.  Gelukkig bleef mijn arbeidsmakelaar Joël Mohangoo wel vertrouwen in mij houden. Hij heeft mij geholpen bij het vinden van deze baan. Daar ben ik heel blij mee!”

Heb je nu nog een uitkering?

“Nee, ik heb geen uitkering meer nodig. Ik werk nu parttime en verdien iets meer dan de uitkering. Als mijn zoon iets ouder is, wil ik wel graag meer gaan werken. Dan kan ik nog meer leuke dingen doen met hem. En natuurlijk een mooie toekomst voor ons opbouwen” 

Veel werk

Op dit moment is er veel vraag naar personeel in veel verschillende richtingen. Vraag bij uw casemanager op het Werkplein IJsselgemeenten naar de mogelijkheden.