Zorgverzekering (07-10-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Zorgverzekering

Zorgverzekering (07-10-2020)

In Nederland moet iedereen een zorgverzekering hebben. Zorgverzekeraar VGZ heeft een zorgverzekering speciaal voor de inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas.

Brillenvergoeding zit in een extra verzekeringspakket

Dit is een basisverzekering met een extra pakket voor onder meer tandarts en bril. Ook veel eigen bijdragen (Wmo) en het eigen risico van € 385 zijn meeverzekerd.

Tot 1 januari 2021 kunt u overstappen naar deze verzekering. Deze zorgverzekering is vooral voor mensen met hoge zorgkosten. Uw gemeente betaalt € 20 per maand mee als u inkomen niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm.

U vindt meer informatie over deze verzekering op www.vgz.nl/ijsselgemeenten. VGZ maakt de kosten (premie) voor 2021 pas bekend in november.

Geen bijzondere bijstand voor medische kosten

Via de bijzondere bijstand betalen we geen medische kosten meer aan u terug. Dat doen we alleen nog bij hoge uitzondering. Heeft u veel medische kosten? Dan kan de zorgverzekering van VGZ u misschien voordeel geven. Bekijk dat goed.