Zorgverzekering (08-10-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Zorgverzekering

Zorgverzekering (08-10-2019)

In Nederland moet iedereen een zorgverzekering hebben. Zorgverzekeraar VGZ heeft een zorgverzekering speciaal voor de inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas. Dit is een basisverzekering met een uitgebreid extra pakket voor onder meer tandarts en bril. Ook veel eigen bijdragen (Wmo) en het eigen risico van € 385 zijn meeverzekerd.

Striptekening: een man heeft kiespijn. en krijgt een rekening van de tandarts van 80 euro

Tot en met 31 december 2019 kunt u overstappen naar deze verzekering. Deze zorgverzekering is vooral voor mensen met hoge zorgkosten. Uw gemeente betaalt € 20 per maand mee in de premie wanneer u een laag inkomen heeft, zonder te kijken naar uw vermogen.

Bekijk de zorgverzekering 2020

Zorgtoeslag omhoog

De zorgtoeslag van de belastingdienst gaat volgend jaar omhoog. Alleenstaanden krijgen 67 euro per jaar extra, gezinnen 95 euro. De zorgtoeslag is extra geld voor uw zorgkosten. U kunt de zorgtoeslag aanvragen op www.belastingdienst.nl.