Zorgverzekering (08-10-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Zorgverzekering

Zorgverzekering (08-10-2019)

In Nederland moet iedereen een zorgverzekering hebben. Zorgverzekeraar VGZ heeft een zorgverzekering speciaal voor de inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas. Dit is een basisverzekering met een uitgebreid extra pakket voor onder meer tandarts en bril. Ook veel eigen bijdragen (Wmo) en het eigen risico van € 385 zijn meeverzekerd.

Strip plaatje 1 een man heeft kiespijn. Plaatje 2: een man krijgt een rekening van de tandarts van 80 euro. Plaatje 3 de man vraagt het geld terug via de website van zorgverzekering VGZ.

Tot 1 januari 2020 kunt u overstappen naar deze verzekering. Deze zorgverzekering is vooral voor mensen met hoge zorgkosten. Uw gemeente betaalt € 20 per maand mee in de premie wanneer u een laag inkomen heeft, zonder te kijken naar uw vermogen.

U vindt meer informatie over deze verzekering op www.vgz.nl/ijsselgemeenten. De hoogte van de premie voor 2020 wordt pas bekend in november.

Zorgtoeslag omhoog

De zorgtoeslag van de belastingdienst gaat volgend jaar omhoog. Alleenstaanden krijgen 67 euro per jaar extra, gezinnen 95 euro. De zorgtoeslag is extra geld voor uw zorgkosten. U kunt de zorgtoeslag aanvragen op www.belastingdienst.nl.