Zorgverzekering zonder eigen risico (06-12-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Zorgverzekering zonder eigen risico

Zorgverzekering zonder eigen risico (06-12-2019)

Uw gezondheid is natuurlijk erg belangrijk. Een goede zorgverzekering daarom ook. Speciaal voor inwoners van Capelle, Krimpen of Zuidplas is er een zorgverzekering: het VGZ Rotterdampakket. Het is een basisverzekering met een aanvullende verzekering en een vergoeding voor de tandarts.

Familie bij de metro VGZ 484

Veel medische kosten?

Deze verzekering heeft vooral veel voordelen als u veel medische kosten heeft. U betaalt per maand een hoger bedrag, maar u heeft geen eigen risico van € 385,-. Heeft en verwacht u in 2020 weinig medische kosten? Dan is een andere zorgverzekering meestal goedkoper voor u. Vergelijk altijd de premie en vergoedingen met uw eigen en andere verzekeringen.

De kosten

Heeft u een laag inkomen, zoals de bijstandsuitkering, dan betaalt uw gemeente iedere maand € 20,- voor u. Deze € 20,- krijgt u alleen voor het VGZ Rotterdampakket. Niet voor andere zorgverzekeringen. U betaalt dan zelf € 168,32 per maand.

Geen eigen risico

Iedereen boven de 18 jaar heeft een verplicht eigen risico van € 385,-. Bij het VGZ Rotterdampakket is het eigen risico meeverzekerd. Uw eigen risico voor 2020 is dan € 0,- Zo krijgt u geen hoge kosten als u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet.

Hoger inkomen

Ook mensen met meer inkomen kunnen het VGZ Rotterdampakket nemen. Het kan dan zijn dat de gemeente niet meebetaalt aan de premie. Ook kan niet altijd de € 385,- eigen risico worden verzekerd. Op de pagina zorgverzekering leest u wat met uw inkomen mogelijk is.

Voordelen van het VGZ Rotterdampakket

• Niemand wordt uitgesloten door zijn medische verleden
  • Veel vergoedingen, bijvoorbeeld voor: brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, anticonceptie, hoortoestellen, steunzolen, kraamzorg en de eigen bijdrage WMO
  • VGZ betaalt de rekeningen meestal direct aan de persoon of organisatie die u zorg geeft. U hoeft deze dus bijna nooit eerst zelf te betalen

Kinderen gratis

Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd. Dit is zo bij alle zorgverzekeringen. Wist u dat uw kinderen ook altijd gratis naar de tandarts kunnen? Met alle zorgverzekeringen, ook als u zelf niet voor de tandarts verzekerd bent. Voor orthodontie (bijvoorbeeld een beugel) geldt wel een maximale vergoeding. Vraag dat aan uw zorgverzekeraar.

Vragen of aanmelden

• Heeft u een vraag over het VGZ Rotterdampakket? Kijk dan op www.vgz.nl/ijsselgemeenten. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de verzekering.
  • Of bel het gratis telefoonnummer 0800 - 887 43 66 (van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur). Daar kunt u ook een overzicht van de vergoedingen opvragen.
  • Na aanmelding zegt VGZ de zorgverzekering op die u nu heeft. U kunt zich aanmelden tot en met 31 december 2019. Dit kan alleen als u geen achterstand heeft in het betalen van de premie bij de zorgverzekeraar waar u nu verzekerd bent.

Hulp bij het aanmelden en meer informatie kunt u ook krijgen bij: