Zomeractiviteiten voor kids (16-07-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Zomeractiviteiten voor kids

Zomeractiviteiten voor kids (16-07-2019)

In de zomervakantie is er van alles te doen. Om het leuk te hebben hoeft u dus niet ver weg.

Een impressie van de Watervallei

Een impressie van de Watervallei

Capelle

Kom spetteren in het Schollebos! In juli gaat waterspeelplaats De Watervallei open. Hier kan je tijdens de zomermaanden leuk spelen. Er zijn 6 verschillende watertoestellen. De Watervallei is in de zomer de hele week open van 10.00 tot 20.00 uur. Trek je zwemkleding aan en spetter er op los!

Op het Cruyff Court de Hoeken zijn de hele zomer activiteiten met de naam: Cultuur@CruyfCourts. Kids van ongeveer 8 tot en met 15 jaar kunnen gratis meedoen. Maak kennis met breakdance, graffiti, muziek en nog veel meer. Op 20 juli is de feestelijke start! Kom jij ook? Kijk op www.cultuurcruyffcourts.nl voor het complete programma.

Ook dit jaar bouwen kinderen in Schollevaar weer een compleet Huttendorp. Kom ook tussen 26 en 30 augustus. Deelname: € 20,- per kind. Meer informatie: www.huttendorpschollevaar.nl.

Krimpen

In Zwembad de Lansingh ligt regelmatig een stormbaan tijdens het vrij zwemmen. Er worden nog meer activiteiten bedacht. Hou www.optisport.nl/lansingh in de gaten!

Met de Rotterdampas kunt u meedoen aan vele leuke activiteiten, maar ook met de Synerkripas is van alles te beleven. Het Voorzieningenfonds vergoedt beide passen. Kijk voor meer informatie op www.synerkri.nl en www.rotterdampas.nl.

In de maanden juli en augustus biedt de KrimpenWijzer, in samenwerking met wijkvrijwilligers een gevarieerd programma. Er zijn leuke activiteiten voor de jeugd zoals glowgolf (in een donker decor dat wordt uitgelicht met black lights) of een voorleesmiddag. Het zomerprogramma is te vinden in het gezondheidscentrum.

Ook de kinderboerderij is actief in de zomer. Hun activiteitenkalender is nog niet bekend, maar loop gerust eens langs bij de kinderboerderij of kijk op www.kinderboerderij-kleinboveneind.nl onder het kopje ‘Activiteiten’.

Zuidplas

In Zuidplas worden door welzijn Zuidplas jeugdvakantieweken georganiseerd van 22 tot en met 16 juli (Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht) en van 26 tot en met 30 augustus (Nieuwerkerk aan den IJssel). Zo is er een stormbaan, een poppentheater film, een waterspektakel met de brandweer, een indianendorp bij Speeltuin de IJsselkids, zwemdisco of kunnen kinderen meedoen aan een voetbaltoernooi

Voor meer informatie belt u met 0180 - 31 00 50 of kijkt u op www.issuu.com/jeugdwerkzuidplas (jeugdvakantieweek 2019)

Verder biedt Bibliotheek de Groenen Venen de gratis VakantieBieb-App aan, waarmee u meer dan 50 e-boeken kunt lezen. Meer informatie vindt u op www.bibliotheekdegroenevenen.nl (Zoek op ‘Vakantiebieb’).

Top