Zoek ook hulp bij een kleine schuld (02-07-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Zoek ook hulp bij een kleine schuld

Zoek ook hulp bij een kleine schuld (02-07-2020)

Veel mensen hebben schulden. Door de coronacrisis komen nu meer mensen in de problemen. Dit geeft veel zorgen. Als u schulden hebt, is het soms moeilijk om hier van af te komen. Belangrijk is om op tijd hulp te zoeken. Ook bij een kleine schuld.

Site van het NIBUD

Kunt u de rekeningen niet betalen?

Kom dan snel in actie. Wacht niet tot u herinneringen krijgt. Daarmee voorkomt u hogere kosten, boetes en grotere geldproblemen. Bel met het bedrijf waar u de rekening van heeft. Leg uw situatie uit en vraag of u in meerdere delen kunt betalen of uitstel van betaling kunt krijgen. Veel bedrijven willen dat doen. Vraag om een brief met de afspraken die u maakt.

U kunt ook schrijven. U vindt een voorbeeldbrief op de website van het Nibud

Kunt u wel iets betalen? Betaal dan eerst de rekeningen voor uw vaste lasten, zoals huur, energie, water en zorgverzekering.

Waarop kunt u besparen?

Kosten voor wonen (huur, hypotheek, gemeentelijke belastingen), energie en ziektekostenverzekering zijn vaste lasten. Die kunt u niet snel lager maken. Maar op de dagelijkse boodschappen en abonnementen kunt u wel besparen. Ook kunt u aankopen soms later doen. Kijk voor handige tips, een plan om te besparen en meer informatie op www.nibud.nl, zoek op ‘huishoudelijke uitgaven’ en op ‘grip op abonnementen’.

Hulp

Over schulden praten is vaak lastig. Misschien schaamt u zich ervoor. Dat is te begrijpen maar niet nodig. Probeer toch hulp te zoeken. U bent niet de enige met schulden. Als u geen hulp zoekt, worden uw schulden vaak steeds hoger met extra kosten of boetes. Elke gemeente heeft een organisatie die kan helpen.

Capelle aan den IJssel: Welzijn Capelle. Bel 010 - 707 49 00. Op www.welzijncapelle.nu staat meer informatie.
Krimpen aan den IJssel: Krimpenwijzer. Bel 0180 - 51 75 90 of mail naar info@krimpenwijzer.nl. Op www.krimpenwijzer.nl vindt u meer informatie.
Zuidplas: Raad en Daad van Welzijn Zuidplas. Bel 0180 - 31 00 50  of mail naar raadendaad@welzijnzuidplas.nl. Op welzijnzuidplas.nl staat meer informatie.

Op www.komuitjeschuld.nl staan verhalen van mensen met geldproblemen en tips.