Zelfstandige en het coronavirus (15-06-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Zelfstandige en het coronavirus

Zelfstandige en het coronavirus (15-06-2020)

Loopt u als zzp'er of ondernemer door het coronavirus opdrachten mis? Of gaan evenementen of projecten niet door? Misschien heeft u hierdoor niet genoeg geld meer om van te leven. Of u kunt uw werknemers niet meer betalen. Dan willen we u wijzen op mogelijke financiƫle ondersteuning. Of u die hulp ook krijgt, hangt af van uw situatie.

Tozo: Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers

Ondernemers met dringende financiĆ«le problemen door de maatregelen tegen corona kunnen de Tozo aanvragen. De Tozo is een uitkering voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal.

Sinds 3 april staat het aanvraagformulier op de website van het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van de gemeente Rotterdam.

Ondernemers uit Capelle, Krimpen en Zuidplas kunnen daar hun aanvraag doen. Op de website vindt u veel antwoorden op vragen en de laatste informatie. Kijk voordat u belt of mailt naar RBZ of uw vraag erbij staat.

Sinds 1 juni kunt u het vervolg op deze regeling, de 'Tozo 2' aanvragen. De voorwaarden voor Tozo 2 zijn anders. Uw uitkering wordt niet automatisch verlengd. Daarom moet u opnieuw een aanvraag doen.

Ga naar de website van het Regionaal Bureau Zelfstandigen

Door de maatregelen rondom het coronavirus heeft het RBZ het erg druk. Zij doen hun uiterste best iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De overheid heeft de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) ingevoerd. Daarmee worden werkgevers die minder omzet hebben door het coronavirus geholpen. Werkgevers kunnen met de NOW werknemers in dienst houden en hun loon doorbetalen. Het UWV behandelt de aanvragen.

U vindt meer informatie over de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) op de site van het UWV.

Kijk voor meer corona - informatie op de website van het UWV.

Informatie over het Coronavirus

Algemene informatie over het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u ook vragen en antwoorden. Ook de site van het RIVM geeft veel informatie en antwoord op vragen. U kunt ook bellen naar het landelijk telefoonnummer 0800 - 1351 (van 8.00 tot 20.00 uur).

Meer informatie over het Coronavirus, ondernemen en andere regelingen vindt u ook op het coronaloket van de Kamer van Koophandel. Vanuit de overheid zijn meerdere regelingen in ontwikkeling, die ook daar vermeld zullen worden.

Ook op www.ondernemen010,nl vindt u veel informatie.