Yeewin werkt graag bij Promen (28-03-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Yeewin werkt graag bij Promen

Yeewin werkt graag bij Promen (28-03-2019)

Promen is een (sociaal werk)bedrijf. Er werken veel mensen met een arbeidsbeperking. De meesten hebben een arbeidsovereenkomst. Anderen werken er met behoud van hun uitkering. Een leidinggevende of jobcoach helpt ze het werk goed te doen. Ook krijgen de werknemers trainingen. Bijvoorbeeld over hoe je je gedraagt als werknemer, of over hun eigen ontwikkeling.

Yeewin aan het werk bij Promen

Yeewin

Yeewin is 30 jaar en jaren geleden vanuit Myanmar gevlucht naar Nederland. Ze heeft een arbeidshandicap en kreeg daarom Beschut Werk. Dat betekent dat haar werk goed wordt aangepast bij wat ze kan. Kort geleden heeft zij een vast contract bij Promen gekregen. Ze is blij met het contract, want dat biedt zekerheid.

Yeewin werkt op de afdeling Productie Binnen. Daar vouwt ze bijvoorbeeld doosjes of verpakt snoepzakken. Het is gezellig op de afdeling. Ze heeft haar collega‚Äôs ook nodig. Ze helpen haar als ze iets lichamelijk niet goed kan en bij het leren van de taal. Pas geleden heeft ze zelfs een certificaat gekregen voor de e-learningcursus Nederlands. Daar is ze erg trots op. Ze wil in de toekomst heel graag in de verzorging voor oudere mensen werken. Bijvoorbeeld brood snijden en koffie brengen. Nu is het nog niet duidelijk of dat kan. Het werk bij Promen bevalt haar heel goed.  Ze is onder de mensen en heeft zekerheid.

Contract samenwerking Promen en IJsselgemeenten

De gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas tekenden een contract met Promen. Daarmee kan Sociale Zaken werkplekken en trajecten bij Promen inkopen. In de komende 7 jaar kunnen we zo mensen die extra hulp nodig hebben werk bieden of de kans op werk vergroten. Het gaat om extra begeleiding in gewone banen, beschut werk, garantiebanen en re-integratietrajecten. De gemeenten werken al samen met Promen voor de sociale werkvoorziening. Nu is die samenwerking verder uitgebreid.