Wist u dat… (26-03-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Wist u dat…

Wist u dat… (26-03-2019)

... uw kind mogelijk recht heeft op een tegemoetkoming scholieren als uw kind 18 jaar is en volledig voortgezet onderwijs, volgt. Deze vraagt uw kind aan bij DUO. De tegemoetkoming scholieren hoeft uw kind niet terug te betalen. Uw kind kan daarmee boeken, een OV abonnement of schoolactiviteiten betalen.

… de uitkering een netto-uitkering is? Wij betalen wel premies voor u. U merkt daar niets van, totdat blijkt dat u teveel uitkering heeft gekregen. U moet de uitkering dan terugbetalen. Betaalt u in hetzelfde kalenderjaar terug, dan betaalt u de netto uitkering terug. Anders moet u het bedrag bruto terugbetalen.

… het belangrijk is dat u wijzigingen in het aantal mensen waarmee u in huis woont direct doorgeeft? Komt er iemand vanaf 21 jaar in huis wonen of verhuist er iemand, dan moet u dit doorgeven. De hoogte van uw uitkering wijzigt hierdoor. Geef het ook door als iemand die in hetzelfde huis woont, stopt met of gaat studeren. Gebruik steeds het wijzigingsformulier. Dit kan online via onze website.

… u het ook moet doorgeven als u een (andere) auto koopt? Ook als de auto weinig waarde heeft of als het al een oude auto is. Een auto hoort namelijk bij uw vermogen. Vermeld het merk, type, bouwjaar en kenteken. Wij beoordelen of het bezit van uw auto gevolgen heeft voor uw uitkering. Wij krijgen van het Inlichtingenbureau informatie over autobezit. Daarom weten wij snel of u uw auto bij ons heeft gemeld.

…u vanaf 15 mei de DigiD app of een controle via sms nodig hebt om in uw UWV-werkmap in te loggen? Deze extra beveiliging wordt bij steeds meer overheidsdiensten gevraagd. Zorg dat u de DigiD app of controle via sms op tijd regelt via mijn DigiD.

Top