Wist u dat ... oktober 2021 (24-09-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Wist u dat ... oktober 2021

Wist u dat ... oktober 2021 (24-09-2021)

Wist u dat wij verwachten dat u binnen 7 dagen een verandering in uw situatie aan ons doorgeeft?

Meld verhuizen, samenwonen of trouwen of wanneer andere mensen in uw huis komen wonen. Meld het ook als uw inkomen en bezit (vermogen) verandert. Meer informatie staat op de pagina wijzigingen.

Wist u dat u het ook aan de Belastingdienst op tijd moet laten weten als uw situatie verandert?

Bijvoorbeeld: een ander inkomen, verhuizen, trouwen of samenwonen of als andere mensen in uw huis komen wonen? Zo krijgt u de juiste toeslagen en heffingskortingen. U hoeft dan later geen geld terug te betalen. Kijk hiervoor op www.belastingdienst.nl.

Wist u dat u ook tijdens corona niet langer dan 28 dagen in het buitenland mag blijven?

Gaat u naar het buitenland en kunt u niet op tijd terugkomen? Dan is dat uw eigen risico. Na 28 dagen hebt u geen recht meer op een uitkering.

Wist u dat u nu bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) ook online aanvragen kunt doen?

Bij het RBZ kunt u een Bbz-uitkering, Bbz-bedrijfskapitaal of een IOAZ-uitkering aanvragen. Ook documenten bij uw aanvraag kunt u uploaden. Overleg met uw casemanager van het Werkplein als u als zelfstandige wilt starten.

Wist u dat u op de pagina 'betaaldagen' kunt zien wanneer wij uw uitkering betalen?

Heeft u na die datum nog geen uitkering gekregen? Dan kunt u ons bellen.