Wist u dat …oktober 2020 (07-10-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Wist u dat …oktober 2020

Wist u dat …oktober 2020 (07-10-2020)

Wist u dat wij uw vaste lasten, zoals huur, energie, water en zorgverzekering van uw uitkering kunnen betalen?

U krijgt het geld dat overblijft. Zo voorkomt u achterstanden met betalen. Of dat een bewindvoerder uw financiën moet regelen. Wilt u dat we uw vaste lasten gaan betalen? Of heeft u er vragen over? Meldt u zich dan aan via socialezaken@ijsselgemeenten.nl. U hoort dan van ons welke gegevens we nodig hebben.

Wist u dat u nu online een bedrag kunt voorstellen als u ons moet terugbetalen?

Kijk hiervoor onder terugbetalen. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen om samen naar een oplossing te zoeken. Mail naar debiteurensoza@ijsselgemeenten.nl of bel onze informatielijn: 010 - 284 84 57 (op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur).

Wist u dat wij verwachten dat u het binnen 7 dagen aan ons doorgeeft als er iets verandert in uw situatie?

Meld het als u verhuist, gaat samenwonen, trouwen of andere mensen in uw huis komen wonen, en als uw inkomen en bezit (vermogen) verandert. Dit kan het snelst via het formulier op de pagina wijzigingen doorgeven.

Wist u dat het belangrijk is dat u het ook de Belastingdienst op tijd laat weten als er iets in uw situatie verandert?

Bijvoorbeeld als: uw inkomen verandert, u gaat verhuizen, gaat trouwen of samenwonen of andere mensen in uw huis komen wonen? Zo krijgt u de juiste toeslagen en heffingskortingen. U hoeft dan later geen geld terug te betalen. Kijk hiervoor op www.belastingdienst.nl.

Wist u dat uw verblijf in het buitenland ook tijdens de coronacrisis niet langer dan 28 dagen mag zijn?

Gaat u naar het buitenland en kunt u niet op tijd terugkomen? Dan is dat uw eigen risico. Na 28 dagen hebt u geen recht meer op een uitkering.

Wist u dat u een klacht kunt indienen als u ontevreden bent over onze dienstverlening?

U kunt bijvoorbeeld een klacht indienen als u vindt dat u slecht of onbeleefd behandeld bent. Of als een medewerker niet reageert op uw verzoek of aanvraag. Lees hoe u een klacht indient op de pagina Bezwaar, klacht en dwangsom.