Wist u dat... december 2021 (10-12-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Wist u dat... december 2021

Wist u dat... december 2021 (10-12-2021)

Wist u dat ook volwassenen uit Krimpen in 2022 geld krijgen voor sport of hobby? Eerder had de gemeente het plan om alleen kinderen nog een vergoeding uit het Voorzieningenfonds te geven. Nu heeft de gemeente besloten dat ook volwassenen in 2022 een vergoeding krijgen.

Wist u dat dit schooljaar (2021/2022) de extra vergoeding voor schoolkosten voor Krimpen is veranderd? Deze vergoeding krijgt u niet meer uit het Voorzieningenfonds. U kunt de vergoeding nu aanvragen op deze pagina.

Wist u dat u of uw bewindvoerder geen nieuwe aanvraag bijzondere bijstand bewindvoerderskosten per 1 januari hoeft te doen? Verandert er iets in de kosten of stopt uw bewind? Dan moet u dit aan ons doorgeven. Ontvangt u geen uitkering voor levensonderhoud van ons? En verandert er iets in uw inkomen, vermogen of hoe u woont of leeft? Dan moeten wij dat weten. Dit kan via een wijziging. Op de pagina 'bewind' staat meer informatie voor bewindvoerders.

Wist u dat u kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen bij uw gemeente kunt vragen? U hoeft de gemeentelijke belasting dan niet te betalen. Of u kwijtschelding krijgt, hangt af van uw (financiële) situatie en de regels van uw gemeente. Soms krijgt u vanzelf kwijtschelding, maar niet altijd. U kunt dan zelf kwijtschelding aanvragen.

Wist u dat u vóór eind februari 2022 de jaaropgaaf 2021 van ons krijgt? Bewaar deze goed, want u krijgt hem maar 1 keer.

Wist u dat bij de meeste mensen het netto inkomen in januari 2022 verandert? Bijvoorbeeld uw netto loon of andere uitkering. Uw inkomen is belangrijk om uw aanvullende uitkering te berekenen. Geef de nieuwe bedragen zo snel mogelijk aan ons door. Stuur een kopie, scan of foto van uw loonstrook of uitkeringsoverzicht. Dit gaat het snelst online via de pagina 'verzenden'.

Wist u dat de Belastingdienst toeslagen betaalt aan mensen met een laag inkomen? Dit is geld om uw huur, zorgverzekering en kinderopvang te betalen. Vraag het aan op www.toeslagen.nl. Het is belangrijk dat u de juiste toeslagen krijgt. Geef veranderingen in uw inkomen of uw gezin daarom ook meteen aan de Belastingdienst door. Zo voorkomt u dat u later geld moet terugbetalen.

Wist u dat u de individuele inkomenstoeslag nu ook online kunt aanvragen? Kijk voor informatie en aanvragen op de pagina 'IIT'.