Wist u dat … december 2020 (15-12-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Wist u dat … december 2020

Wist u dat … december 2020 (15-12-2020)

Wist u dat u het aan ons moet doorgeven als uw inwonende kind met een studie start of stopt?

Het heeft invloed op de hoogte van uw uitkering. Voorkom dat u geld moet terugbetalen.

Wist u dat u of uw bewindvoerder geen nieuwe aanvraag bijzondere bijstand bewindvoerderskosten per 1 januari hoeft in te dienen?

Als er iets verandert in uw inkomen, vermogen of hoe u woont of leeft moet u dit aan ons doorgeven. Dat kan betekenen dat we de bijzondere bijstand dan moeten stoppen.

Wist u dat u met een laag inkomen kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen bij uw gemeente kunt vragen?

Of u kwijtschelding krijgt, hangt van uw (financiële) situatie af en de regels van uw gemeente. Soms krijgt u vanzelf kwijtschelding, maar niet altijd. U kunt dan zelf kwijtschelding aanvragen.

Wist u dat u vóór eind februari 2021 de jaaropgaaf 2020 van ons krijgt?

Bewaar deze goed, want u krijgt hem maar 1 keer.

Wist u dat bij de meeste mensen het netto inkomen uit werk of andere uitkering in januari 2021 verandert?

Uw inkomen is belangrijk om uw aanvullende uitkering te berekenen. Geef de nieuwe bedragen zo snel mogelijk aan ons door.  Stuur een kopie, scan of foto van uw loonstrook of uitkeringsoverzicht. Dit gaat het snelst online via “Verzenden documenten’ op onze website.

Wist u dat de Belastingdienst toeslagen betaalt aan mensen met een laag inkomen?

Dit is geld om uw huur, zorgverzekering en kinderopvang te betalen. Vraag het aan op www.toeslagen.nl. Het is belangrijk dat u de juiste toeslagen krijgt. Geef veranderingen in uw inkomen of uw gezin daarom ook meteen aan de Belastingdienst door. Zo voorkomt u dat u later geld moet terugbetalen.

Wist u dat de individuele studietoeslag in 2021 gaat veranderen?

Dit is een regeling voor mensen die studeren en door medische problemen niet kunnen werken. De regering zorgt daarmee dat de regels van de individuele studietoeslag voor heel Nederland gelijk worden. Waarschijnlijk gaat dit op 1 juli 2021 in.