Wist u dat… april 2021 (15-04-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Wist u dat… april 2021

Wist u dat… april 2021 (15-04-2021)

Wist u dat uw kind zelf een zorgverzekering moet afsluiten als hij of zij 18 jaar wordt?

Uw kind kan dan ook zorgtoeslag op www.toeslagen.nl aanvragen.

Wist u dat we uw uitkering netto betalen?

Wij betalen wel belasting voor u. U merkt daar normaal niets van. U merkt het wel als u teveel geld kreeg. U moet dat geld dan terugbetalen. Betaalt u het in hetzelfde kalenderjaar terug? Dan betaalt u het netto bedrag. Het volgende jaar moet u het bedrag + belasting terugbetalen.

Wist u dat u veranderingen in het aantal mensen dat in uw huis woont gelijk bij ons moet melden?

Komt er iemand vanaf 21 jaar in huis wonen? Of verhuist er iemand? Geef dit direct aan ons door. Geef het ook door als iemand bij u in huis stopt met of gaat studeren. Veranderingen geeft u door via www.ijsselgemeenten.nl/wijzigen. Het kan dat de hoogte van uw uitkering verandert.

Wist u dat u fraude met bijstand ook digitaal kunt melden?

Gebruik daarvoor het formulier op www.ijsselgemeenten.nl/fraude.