Vraag individuele inkomenstoeslag aan (28-03-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Vraag individuele inkomenstoeslag aan

Vraag individuele inkomenstoeslag aan (28-03-2019)

De individuele inkomenstoeslag is een extra bedrag dat u kunt krijgen als u langer een inkomen op bijstandsniveau heeft. In Capelle en Krimpen is dat 5, in Zuidplas 3 jaar. U kunt de toeslag aanvragen wanneer u tussen de 21 jaar en de AOW-leeftijd bent. Kreeg u in de afgelopen 3 (Zuidplas) of 5 jaar nog studiefinanciering? Dan krijgt u de toeslag niet.

Geen uitzicht op hoger inkomen

Voorwaarde is verder dat u geen hoger inkomen kunt krijgen. Kunt u binnen een jaar aan het werk? Of kunt u meer uren werken? Als u kans op, of uitbreiding van werk heeft, dan krijgt u geen toeslag. Ook niet als u werk heeft geweigerd of zich niet voldoende heeft ingezet om werk te vinden.

Ben je nog geen 27 jaar? Dan kom je alleen in aanmerking als je arbeidsongeschikt bent, een Wajong-uitkering krijgt of geen hoger inkomen kunt krijgen door werk.

Hoogte van de toeslag

De individuele inkomenstoeslag kunt u 1 keer per 12 maanden krijgen. Voor een echtpaar is de toeslag € 587,-, voor een alleenstaande € 411,-,voor een alleenstaande ouder € 511,- met 1 kind en € 561,- met 2 of meer kinderen. Geldt de kostendelersnorm voor u? De toeslag is dan 40% van uw bijstand inclusief vakantietoeslag.

Aanvragen

Wilt u de toeslag aanvragen? U vindt meer informatie en het aanvraagformulier op

www.ijsselgemeenten.nl of bij de informatielijn: socialezaken@ijsselgemeenten.nl of (010) 2848457 (van 8.00 tot 12.00 uur).