Vraag aan: extra geld voor school (07-10-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Vraag aan: extra geld voor school

Vraag aan: extra geld voor school (07-10-2020)

Bijna alle scholen sturen een rekening voor ‘extra’ activiteiten op school. Daarvan betaalt de school bijvoorbeeld het schoolreisje. Daarnaast moet u soms betalen voor een studiereis of is speciale kleding nodig (denk aan een overall, schort of sportkleding). Voor deze kosten kunt u extra geld aanvragen voor kinderen op de lagere of middelbare school of op het MBO.

Portemonnee

Voor kinderen op de lagere school kunt u € 50 per kind ontvangen. Voor de kosten voor kinderen op de middelbare school of het MBO krijgt u € 125. Dit kunt u aanvragen tot en met het kwartaal waarin uw kind 18 jaar wordt. Voor Zuidplas gelden andere bedragen.

Zit uw kind op het HBO of universiteit dan krijgt u geen geld van ons. U kunt dan een bijdrage vragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO): www.duo.nl.

Vraag het gewoon aan

Elke gemeente heeft een eigen manier om deze kosten te vergoeden. De aanvraag doet u bij ons.

Meer informatie voor: