Voorzieningenfonds Krimpen: ook voor volwassenen (15-04-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Voorzieningenfonds Krimpen: ook voor volwassenen

Voorzieningenfonds Krimpen: ook voor volwassenen (15-04-2021)

Ook volwassenen kunnen in 2021 nog geld uit het voorzieningenfonds krijgen voor sport of hobby. In december 2020 schreven we dat vanaf 2021 alleen kinderen nog een vergoeding uit het Voorzieningenfonds van Krimpen zouden krijgen. De gemeente had toen nog geen definitief besluit genomen. Nu wel: de raad besloot dat ook volwassenen in 2021 nog een vergoeding krijgen.

Voetbal

Het Voorzieningenfonds

Met het geld uit het Voorzieningenfonds kunt u sport, muziekles of een andere hobby betalen. Ook de Rotterdampas wordt vergoed.

Hoogte vergoeding

U kunt per kalenderjaar maximaal € 300 voor ieder gezinslid krijgen. U krijgt een vergoeding voor de kosten van de activiteiten. Voor een schoolgaand kind tot 18 jaar kunt u extra geld krijgen voor schoolkosten. Dat is € 50 voor een kind op de basisschool en € 125 voor een kind op de middelbare school.

Schoolkosten

Vanaf volgend schooljaar (2021/2022) kunt u de extra vergoeding voor schoolkosten aanvragen via de bijzondere bijstand. Dan zit dat niet meer in het Voorzieningenfonds.

Aanvragen

Kijk op www.ijsselgemeenten.nl/voorzieningenfonds voor meer informatie en het aanvraagformulier.