Voorzieningenfonds Krimpen ook voor volwassenen (15-12-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Voorzieningenfonds Krimpen ook voor volwassenen

Voorzieningenfonds Krimpen ook voor volwassenen (15-12-2020)

In de Nieuwsbrief Sociale Zaken van december schreven we:

Vanaf 1 januari 2021 krijgen alleen kinderen nog een vergoeding uit het Voorzieningenfonds van Krimpen. Maar: de gemeente Krimpen besloot de regels voor 2021 nog niet aan te passen. Volwassenen kunnen in 2021 ook nog een vergoeding krijgen.

Voetbal

Kreeg u dit jaar een vergoeding? Dan stuurden wij u in november een brief. Bij het maken van het artikel in de nieuwsbrief had de gemeente het besluit nog niet genomen. Inmiddels heeft de gemeenteraad van Krimpen besloten om in 2021 toch ook een vergoeding aan volwassenen met een lager inkomen te geven.

Het Voorzieningenfonds

Met het geld uit het Voorzieningenfonds kunnen kinderen in Krimpen meedoen aan sportieve, culturele of sociale activiteiten. Denk aan een sport- of muziekvereniging maar ook de Rotterdampas.

Hoogte vergoeding

U kunt per kalenderjaar maximaal € 300 voor ieder kind of volwassene krijgen. U krijgt een vergoeding voor de kosten van de activiteiten. Voor een schoolgaand kind tot 18 jaar kunt u een extra vergoeding krijgen voor schoolkosten. Dat is € 50 voor een kind op de basisschool en € 125 voor een kind op de middelbare school.

Aanvragen

Kijk op www.ijsselgemeenten.nl/voorzieningenfonds voor meer informatie en het aanvraagformulier. U hoeft maar 1 aanvraag per kalenderjaar te doen. De rekeningen kunt u insturen met het declaratieformulier. Kosten uit 2020 kunt u tot 1 maart 2021 opgeven.