Vol vertrouwen solliciteren (03-10-2018)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Vol vertrouwen solliciteren

Vol vertrouwen solliciteren (03-10-2018)

Wat u vertelt is belangrijk! Maar wist u dat uw uitstraling minstens zo belangrijk is? Voelt u zich goed en straalt u vertrouwen uit? Dan is de kans op succes veel groter! Dat blijkt uit onderzoeken en is ook de ervaring van veel klanten die solliciteren. Zowel voor vrijwilligers- en betaald werk.

Klant in kledingwinkel

Wij vinden het belangrijk dat u goed voorbereid bent op een gesprek bij een werkgever of stagebedrijf. Daarom besteden wij bij onze trainingen aandacht aan uw persoonlijke presentatie. U leert hoe u zelf invloed kunt uitoefenen en de beste versie van uzelf kunt presenteren. We kijken bijvoorbeeld naar de eerste indruk die u maakt. Met de groep bespreken we dit en we geven elkaar tips. Deze eerste indruk maakt u tenslotte ook bij uw aanstaande werkgever.

Kleren maken de man (of vrouw)

Naast een goed verhaal en zelfvertrouwen is ook uw uiterlijke verzorging belangrijk voor een goede indruk. Het is handig om aan te sluiten bij de ‘dresscode’ van het bedrijf waar u wilt werken. In het ene bedrijf draagt iedereen een colbertje, ergens anders een uniform of een spijkerbroek. Probeer erachter te komen wat in het bedrijf waar u solliciteert normaal is. Daar kunt u uw sollicitatiekleding op aanpassen. Uw trainer en de groep kunnen u hierbij altijd advies geven.

Kringloopwinkel

Weet u eenmaal welk soort kleding geschikt is voor de branche waarin u wilt werken? Dan kan de aanschaf nog een (kosten)probleem zijn. Probeer het niet tot het laatst uit te stellen. Kijk tijdig uit naar kleding en accessoires die u wilt dragen. U kunt veel geld besparen door te shoppen in kringloopwinkels of markten met tweedehands kleding van scholen, kerken of op Koningsdag. Trek daarna de kleding vast eens aan. Dan voelt u zich er beter mee op uw gemak. Dat geeft weer meer zelfvertrouwen.

Top