Van startbaan naar hartbaan met de Werkclub (28-03-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Van startbaan naar hartbaan met de Werkclub

Van startbaan naar hartbaan met de Werkclub (28-03-2019)

De Werkclub is een training voor nieuwe Nederlanders, vluchtelingen en statushouders. Deelnemers leren van alles over werken in Nederland: van solliciteren tot het tekenen van een arbeidscontract. Afgelopen maanden hebben ongeveer 30 mensen uit Capelle, Krimpen en Zuidplas deze training gevolgd.

De coaches van de Werkclub

De Werkclub is een kickstart voor een carrière in Nederland. De Werkclub kijkt daarbij naar de toekomst. Wat is uw droombaan? Samen met de Werkclub maakt u een plan om daar te komen. U krijgt een coach en een online lesprogramma om vaktaal te oefenen. Zo komt u snel vooruit!

Trainer Vincent over de aanpak

Vincent is trainer voor IJsselgemeenten. Hij vertelt over de Werkclub: “Het traject begint met een intensieve training van 3 maanden. We starten de training met een uitgebreide kennismaking. We zorgen dat mensen zich veilig voelen zodat ze kunnen leren. Verder doen we oefeningen voor een sterk groepsgevoel.

1 van de oefeningen gaat als volgt: de groep krijgt 40 kaarten met Nederlandse waarden en normen. Samen moeten ze de 10 belangrijkste kiezen. Overleg is dus nodig. Er zijn veel Nederlandse woorden om te ontcijferen. De samenwerking ontstaat tussen mensen met verschillende culturen. Het is echt waanzinnig mooi om te zien hoe de groep dichter tot elkaar komt.

In de weken daarna volgen workshops over contact maken, jezelf presenteren, solliciteren, het CV en een goede motivatiebrief.

Thuis leren de deelnemers de taal en werknemersvaardigheden met een online leerprogramma. Aan het einde van de training krijgt iedereen een certificaat. Dan zijn de eerste sollicitaties en worden zelfs de eerste arbeidscontracten getekend. Fantastisch om daar als Werkclub een belangrijke bijdrage aan te leveren”.

Vervolg

Na de training begeleidt de Werkclub de deelnemers naar werk of een opleiding. De coach blijft de hen ondersteunen. Ook zijn er terugkomdagen. Daar ontmoet de groep elkaar weer. De deelnemers ondersteunen elkaar dan en leren van elkaar.

Meer weten?

We bekijken binnenkort of we doorgaan met deze training. Zo ja, dan kunnen later in het jaar nieuwe groepen starten. Meer weten? Vraag ernaar bij uw casemanager Werk.