Vaker een persoonlijk gesprek (02-07-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Vaker een persoonlijk gesprek

Vaker een persoonlijk gesprek (02-07-2021)

In 2017 begonnen we anders om te gaan met mensen die door hun situatie slecht werk kunnen vinden. We spreken deze mensen vaker en over meer onderwerpen dan alleen de uitkering. We praten ook over persoonlijke dingen, zoals gezondheid, geld, relaties en wonen.

We noemen dit de FIP-behandeling. FIP staat voor Frequent, Intensief en Persoonlijk. Samen met de Erasmus Universiteit onderzochten we of dit succesvol is. 

Meer mens

Het onderzoek maakt duidelijk dat de FIP-behandeling goed werkt. De mensen voelen zich beter en worden actiever. Ze gaan vaker vrijwilligerswerk doen. Ook doen ze sneller mee met trainingen, zoals ´van Klacht naar Kracht´.  De meeste deelnemers zijn blij met deze manier van contact met hun casemanager. Eén van de mensen zegt hierover: “Door de positieve, begripvolle, eigenlijk menselijke benadering, ben ik mij weer mens gaan voelen. Ik ben mij gezonder gaan voelen in mijn denken en hierdoor rustiger geworden. Door het meedenken van de casemanager en de aandacht heb ik meer durf gekregen om stap voor stap mijn situatie te verbeteren”.

We gaan door

Ook de casemanagers vinden het prettig om zo met mensen om te gaan. Daarom gaan we ermee  door. We breiden het team van FIP-casemanagers zelfs uit. Zo kunnen nog meer mensen een FIP-behandeling krijgen!

Top